Rugby is wereldwijd uitgegroeid tot één van de meest spectaculaire balsporten. Bij rugby mag de bal alleen achterwaarts worden gegooid. Om te scoren moet de bal dus naar voren gelopen of geschopt worden. Rugby is een intensieve,  uitdagende en  fysieke sport waarin lichamelijk contact veelvuldig voorkomt en zelfs een onmisbaar onderdeel van het spel is. De sport doet een groot beroep op techniek, balvaardigheid, snelheid, conditie en doorzettingsvermogen, maar is geschikt voor iedereen van man tot vrouw en van groot tot klein, voor ieder is er een plaats in het veld!

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Rugbyverenigingen DSR-C, SVRC en Thor verzorgen in samenwerking met X de rugbytrainingen. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen, maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd. De training begint met een blok fitnessoefeningen als warming-up. Daarna ligt de focus op vaardigheden, zoals balbeheersing, tackelen en kicking en is er aandacht voor het speeltactieken, zoals teamruns, running lines en set pieces.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Draag sportkleding en kunstgrasschoenen. Vergeet ook niet om een bitje (gebitsbeschermer), handdoek en flesje water mee te nemen!