Een saxofoon is een erg populair blaasinstrument! Er bestaan verschillende soorten saxofoons, waaronder de altsax en de tenorsax. Een saxofoon geeft een swingend geluid binnen bands, orkesten én bij DJ's. Wil jij meer leren van alle facetten van dit veelzijdige instrument?

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde saxofonist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. Als beginner leer je de basistechnieken van het saxofoonspelen; de applicatuur (grepen), het ademgebruik en de embouchure (manier van blazen op het mondstuk). Als je meer gevorderd bent, kun je je speltechniek verbeteren, je muzikaliteit ontwikkelen en kennismaken met improvisatie.

Rooster & inschrijven

Docent

Wim Ninaber

Wim studeerde aan het Rotterdams conservatorium en werd professioneel saxofonist en saxofoon docent. Hij is een bekende saxofonist in de Nederlandse jazz scene, je komt hem tegen op podia door het hele land. Hij treedt op als soloartiest en maakt daarnaast  deel uit van diverse muziekgezelschappen en is dirigent van diverse bigbands.