Illustreren is één van de oudste beroepen ter wereld. Meer beroepsgroepen claimen dit, maar de holbewoners wisten al hoe belangrijk het was om informatie, amusement en adviezen in een aantrekkelijke vorm over te brengen en lieten het beschilderen van hun grotten over aan een illustrator. Ook in deze digitale eeuw is visualisatie belangrijker dan ooit. Kortom, nu zijn wij aan de beurt!

Voor deze cursus heb je geen teken- of schilderervaring nodig. We richten ons niet op het verfijnen van tekentechnieken, maar op begrijpen wat beeld in combinatie met tekst doet. Het belangrijkste is dat je bereid bent om in opdracht te werken, en het interessant vindt om de spanning op te zoeken tussen je eigen visie en het voldoen aan deze opdracht. Elke week wordt een nieuw thema behandeld zoals lichaamstaal & karaktercreatie, compositie, gezichtsexpressie, beeldmanipulatie, fantasie en spanningsopbouw.

Rooster & inschrijven

Docent

Lies Kindt

Lies Kindt studeerde Grafische Vormgeving aan de prestigieuze Gerrit Rietveld Akademie en Illustratie aan de AKI Enschede. Na haar studie startte zij haar loopbaan als docente in onder andere CKV en illustratie op verschillende scholen en instituten in Amsterdam.

Haar focus in het lesgeven ligt op de belevenis, op je laten verrassen. Het resultaat is te allen tijde ondergeschikt aan het onderzoek en het proces.