Marilyn Monroe vertelde het ons ooit al: ‘Diamonds are a girl’s best friend’. Maar het zijn niet alleen diamanten waar we ons al eeuwen door laten verleiden. Het sieraad in algemene zin heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend. We versieren ons met kettingen, oorbellen, ringen en armbanden.

In deze cursus leer je je eigen sieraad maken en werk je aan je eigen ontwerp/design. Je start met je ontwerp en vervolgens kies je een materiaal en leer je zagen, vijlen, schuren en solderen. Ook zal je leren gieten. 

Rooster & inschrijven

Docent

Froukje Idsardi

Froukje Idsardi is de docente Sieradenontwerp bij X. Ze is goudsmid en sieraadontwerpster. Froukje presenteert haar werk regelmatig in galeries of op beurzen, waaronder de Dutch Design Week in Eindhoven.

De Open Studio Sieraden Ontwerp is na afronden van een cursus Sieraden Ontwerp vrij toegankelijk met een X-abonnement op de momenten dat er een assistent aanwezig is. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. De assistent helpt je waar nodig; om tips en advies te geven en om ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur op een verantwoorde en veilige manier worden gebruikt. 

Tijdens de Open Studio Sieraden Ontwerp kun je vrij gebruik maken van de branders, polijstmachine, zuurbadje en hand gereedschappen. Daarnaast zijn koper, zilver, messing, Ossa Sepia, wax, zaagjes, schuurpapier, soldeer en boortjes beschikbaar voor aankoop.

Ben je benieuwd wat er ieder weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

 

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd
Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf, de dag ervoor vanaf 13:00 uur
Vrijdag van 18:00 tot 23:00 en zaterdag van 12:00 tot 18:00