Skateboarden is ontstaan in Amerika, waar surfers graag wilden surfen op het droge. In eerste instantie monteerden zij rolschaatswielen onder hun surfplank en bestond de sport alleen nog uit het creëren van snelheid en het uitvoeren van een paar simpele tricks, zoals een ‘wheelie’. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten skateboardstijlen ontwikkeld die elk hun eigen skateboard kennen. De sport staat bekend om de vele tricks die met het board kunnen worden uitgevoerd. 

Deze vierweekse clinic is perfect om te leren skateboarden, ongeacht je niveau. Leraren van studentenvereniging DROP begeleiden deze clinic en nemen je mee door het skateboardproces. Wij zorgen voor een miniramp, bescherming, skateboards en muziek.

De clinics bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Warming-up: We zullen stretchen en verschillende oefeningen doen. En het klinkt misschien gek, maar dansen op goede muziek is de beste manier om warm te blijven tussen het skateboarden door.
  • De mini-ramp: De miniramp is een kleine halfpipe waarop je heen en weer skate. Op de mini-ramp leer je snelheid en bochten te maken (kick turns).
  • Schaatsen op vlak terrein: Naast de miniramp leer je werken met je skateboard, leer je de trucs van het afduwen en het maken van bochten. We zullen ook oefenen met eenvoudige trucs, zoals ollies, shove-its en andere trucs.

Na deze skate cursus kun je rondrijden op een skateboard, heb je ervaring op de miniramp en je eerste ollies geland!

Rooster & inschrijven

Docent

Samuel B. Stahl

Samuel studeert momenteel aan de TU Delft. Hij leerde skateboarden als kind in zijn buurt, maar heeft de afgelopen twee jaar bij DROP de meeste vooruitgang geboekt.

Samuel wil skateboarden aan de deelnemers leren als de leuke sport die het is. Het kan uitdagend zijn en gaat gepaard met een steile leercurve die snel vertrouwen wekt.

Boardsportvereniging DROP Delft verzorgt in samenwerking met X verschillende skateboardactiviteiten zoals clinics voor beginners, skatesessies en ‘SLIPtrips’. Deze activiteiten worden geregeld georganiseerd. Wekelijks gaat een groep skaters van DROP Delft naar het skatepark. In de droge en warme maanden van het jaar is dit skatepark ‘De Middenberm’ in Delft, en in de koude, natte maanden van het jaar gaat deze groep naar de overdekte skatehallen in Den Haag en Rotterdam. Het niveau van de skaters binnen deze groep varieert van beginners tot gevorderden. 

Vereniging

Prijs

Om deel te nemen aan de skateboardtraining heb je een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Informeer bij de specifieke vereniging naar de prijzen van het lidmaatschap.

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Neem je eigen skateboard mee.