Een song is een muzikale compositie, vaak uitgevoerd met zang en begeleid door in ieder geval één instrument. De kunst van songwriting is het samenbrengen van elementen in een liedje op zo’n manier dat het resultaat prettig is om naar te luisteren. Zeker in popmuziek is het daarnaast belangrijk dat de melodieën makkelijk te volgen en herkennen zijn om zo een “catchy” liedje te creëren.

In deze cursus leer je over het combineren van teksten, akkoorden en melodieën om een liedje te maken. Ontdek tools zoals akkoorden progressies, liedstructuren en rijmschema’s om jouw verhaal beter te vertellen.

Tijdens deze cursus kan de docent je ook helpen met het combineren van songwriting en performance, bijvoorbeeld met zingen en spelen tegelijk.

Let op: schrijf je voor Songwriting in bij onze docenten Annika Boxhoorn of Marvin Dee. In de webshop schrijf je je in voor een tijdslot met de gecombineerde naam “Singing / Songwriting”. Je kan je docent in de eerste les aangeven waar je je op wil richten. Dit mag enkel songwriting zijn, of alleen zang, of een combinatie van de twee.

Rooster & inschrijven

Docent

Annika Boxhoorn

Annika studeerde in 2009 af aan Codarts Rotterdam met als hoofdvak Zang en twee minors in Songwriting en Educatie. Naast haar werkzaamheden voor X, werkt Annika ook als docent Muziek Educatie op het conservatorium van Rotterdam.

Website

Marvin Dee

Marvin (1987) studeerde zang aan de Havo voor Muziek en Dans en Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam en geeft ondertussen al meer dan 10 jaar les. Hij is gespecialiseerd in het trainen van mensen die bang zijn om hard te zingen of die bang zijn om hoge noten te raken (of nou ja, missen). Marvin heeft aandacht voor je stem en je wensen. Een sessie met Marvin gaat altijd over de technieken die JIJ onder de knie wilt krijgen.

Website