De Spartan Workout is een vorm van bootcamp gericht op het opbouwen van een sterk lichaam. Bootcamptrainingen zijn geïnspireerd op militaire trainingen die zich focussen op kracht, uithoudingsvermogen en teamwork. Daarnaast zal deze training je coördinatie bevorderen.

Spartan workout vindt plaats in de buitenlucht zolang het weer dat enigszins toelaat. Tijdens de les werk je aan je kracht en uithoudingsvermogen door middel van oefeningen met je lichaamsgewicht of attributen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld boomstammen, autobanden en pull-up bars. Je hele lichaam wordt op de proef gesteld tijdens de verschillende individuele- en groepsoefeningen. Tegelijkertijd werk je aan je discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Wanneer je de lessen regelmatig bijwoont, merk je dat je kracht, snelheid en explosiviteit toeneemt.

Rooster & inschrijven

Docent

Mascha Frans

Mascha begon in 2018 met Spartan Workout, en werd in 2019 student trainer. Toen Bart van de Laar in september 2021 stopte als trainer bij X, heb ze zijn lessen overgenomen.

Het doel van de workouts die Mascha ontwerpt is dat de deelnemers aan het einde mentaal en fysiek uitgeput zijn. Ook probeert ze zich echt te richten op het doen van zoveel goed uitgevoerde oefeningen als men fysiek kan doen, zelfs als dat betekent dat je een "makkelijkere" progressie moet doen. Dit creëert een toegankelijke omgeving om te beginnen met trainen, waar grote vooruitgang mogelijk is als het consequent wordt gedaan.

Ravi Budhrani

Ravi traint nu al meer dan drie jaar Spartan Workout, als deelnemer en als instructeur. Hij heeft veel geleerd van eerdere instructeurs en is zogezegd zijn "eigen proefkonijn" bij het uitproberen van nieuwe routines voordat hij ze in zijn lessen gebruikt.

In zijn workouts geeft Ravi graag het goede voorbeeld. Spartan workouts belichamen zijn stijl van coöperatieve workouts, waarbij iedereen elkaar naar het volgende niveau probeert te pushen!

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Er wordt standaard buiten getraind, tenzij de instructeur anders vermeld. Op dinsdagen wordt er verzameld bij de pull-up stangen achter de voetbalvelden, in de uiterste rechterhoek van het sportterrein. Op donderdagen verzamelen we voor de ingang van X.

Draag buitensportkleding (passend bij het weer) en buitensportschoenen. Vergeet bovendien niet om een flesje water mee te nemen.