De Spartan Workout is een vorm van bootcamp gericht op het opbouwen van een sterk lichaam. Bootcamptrainingen zijn geïnspireerd op militaire trainingen die zich focussen op kracht, uithoudingsvermogen en teamwork. Daarnaast zal deze training je coördinatie bevorderen.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Spartan workout vindt plaats in de buitenlucht zolang het weer dat enigszins toelaat. Tijdens de les werk je aan je kracht en uithoudingsvermogen door middel van oefeningen met je lichaamsgewicht of attributen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld boomstammen, autobanden en pull-up bars. Je hele lichaam wordt op de proef gesteld tijdens de verschillende individuele- en groepsoefeningen. Tegelijkertijd werk je aan je discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Wanneer je de lessen regelmatig bijwoont, merk je dat je kracht, snelheid en explosiviteit toeneemt.

Rooster & inschrijven

Docent

Bart van de Laar

Naast zijn studie aan de TU Delft heeft Bart een opleiding tot bootcamp instructeur aan de AALO en een speciale Spartan Workout instructeur cursus gevolgd.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Er wordt standaard buiten getraind, tenzij de instructeur anders vermeld. Op maandagen wordt er verzameld voor de ingang van X, op donderdagen is dit bij de pull-up stangen achter de voetbalvelden, in de uiterste rechter hoek van het sportterrein.  Draag buitensportkleding (passend bij het weer) en buitensportschoenen. Vergeet bovendien niet om een flesje water mee te nemen.

Online: draag comfortabele (sport)kleding.