Al eeuwenlang inspireert het menselijk lichaam - en vooral het gezicht - vele kunstenaars. Van grotschilderingen uit de prehistorie, realistische portretten uit de Gouden Eeuw tot de vrije werken van Picasso. Ook in de hedendaagse kunst is de mens als onderwerp nog altijd volop aanwezig, portret- en modeltekenen is iets van alle tijden! 

In deze cursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een goed portretschilderij te maken. Door te leren over verhoudingen, uitdrukkingen, huidtinten, gezichts- en huidstructuren heb je na het volgen van deze cursus de instrumenten die nodig zijn om een geloofwaardig en realistisch portret te maken. Tijdens de cursus ga je werken met olieverf, een materiaal dat door veel grote kunstenaars wordt gebruikt.

Rooster & inschrijven

Docent

De Open Studio Teken & Schilderen is vrij toegankelijk met een X-abonnement. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. 

Tijdens de Open Studio Tekenen & Schilderen kun je gebruik maken van ezels, kwasten en mengpanelen. Daarnaast zijn potloden, houtskool, verf, ecoline, Indische inkt en (waterverf)papier beschikbaar voor aankoop.

Ben je benieuwd wat er ieder weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd
Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf, de dag ervoor vanaf 13:00 uur
Vrijdag van 18:00 tot 23:00 en zaterdag van 12:00 tot 18:00