Tennis is één van de populairste sporten ter wereld en ook bij X staan de tennisbanen iedere avond vol. Voor veel spelers is tennis de ideale sport om van te genieten én om superfit van te worden! 

Bij X zijn tenniscursussen te volgen op vier verschillende niveaus: 

  • Beginners
  • Lichtgevorderden
  • Gevorderden 
  • Expert (let op: minimaal KNLTB niveau 4 of lager vereist)

Iedere les begint met een warming-up, waarna je doorgaat met diverse oefeningen die zich focussen op het verbeteren van je slagtechniek, waaronder je service, smashen en volleys of je fore- en backhand. Vaak sluit je de les af door onderlinge wedstrijdjes te spelen. X heeft één expert groepsniveau voor de meest fanatieke tennisspelers van de TU Delft. Zij trainen wekelijks met elkaar, verbeteren hun techniek en houden hun niveau op peil. Deze training staat open voor deelnemers met minimaal KNLTB niveau 4 (of lager).

Schrijf je hiervoor in via het rooster.

Twee typen banen
Je kunt bij X spelen op twee type banen: banen 1 t/m 4 zijn hardcourt-banen en banen 5 t/m 14 zijn smashcourt-banen. De cursussen vinden plaats op banen 1 t/m 7. In de winter staat op banen 1 t/m 4 een ballonhal, waardoor je de gelegenheid hebt om overdekt te tennissen.

Rooster & inschrijven

Docent

Lito Egbreghts

Lito is tennisleraar bij verschillende verenigingen. Hij behaalde zijn KNLTB tennistrainer licentie A in 2011 en licentie B in 2016.

Rogier van Renesse van Duivenbode

Rogier is opgeleid aan het CIOS en de HALO in Den Haag. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de KNLTB. Nu werkt hij onder ander bij het tennisinstituut TIK Gerard van Hellemondt.

Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te tennissen. Dit betekent dat je onbegeleid kunt tennissen in speciaal daarvoor opengestelde uren. Online kun je zelf een tennisbaan reserveren (kies voor het tab 'Racketsport') en inzien wanneer ze beschikbaar zijn. 

Elke dag kun je, indien in het bezit van een geldig X-abonnement, een tennisbaan reserveren om vrij te spelen. De maximale duur is 30 minuten per persoon. Speel je samen met iemand anders, is de maximale duur 60 minuten (ieder reserveert 30 minuten). Speel je dubbelspel? Dan is de maximale duur twee uur.

Twee typen banen
Je kunt bij X spelen op twee type banen: banen 1 t/m 4 zijn hardcourt-banen en banen 5 t/m 14 zijn smashcourt-banen. In winter staat op banen 1 t/m 4 een ballonhal, waardoor je de gelegenheid hebt om overdekt te tennissen.

Prijs

Om te kunnen tennissen heb je een geldig X-abonnement nodig.

In het abonnementenoverzicht kun je zien welk tarief op jou van toepassing is.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Vrij spelen

Draag comfortabele sportkleding. Zorg voor schone schoenen die geschikt zijn voor het soort baan waarop je speelt. Neem je eigen tennisracket en tennisballen mee.

Tennisverenigingen DSTV Obvius en S.V.T.V. Tenniphil verzorgen in samenwerking met X de tennistrainingen. De tennistrainingen zijn alleen te volgen via een van deze verenigingen.

Elke vereniging geeft de trainingen op zijn eigen manier vorm, maar over het algemeen zien de tennistrainingen er hetzelfde uit. Na een warming-up wordt er ingespeeld, de spieren voor de focusslagen van de training worden op een gecontroleerde manier opgewarmd. Vervolgens wordt er aan de techniek gewerkt door middel van een combinatie van drills waarbij ballen worden aangespeeld - aangegooid en rallyvormen. Daarna ligt de focus op het toepassen in wedstrijdsituaties en eindigt de trainingen met het spelen van punten.

Bij beginnende en lichtgevorderde spelers ligt de focus op het aanleren van basistechnieken (zoals bijvoorbeeld topspin forehand en backhand), –tactieken (opstellingen/posities en balbaankeuze) en het inschatten van de bal. Gevorderde spelers zullen zich tijdens de competitieperiode naast het technisch bijschaven meer richten op het toepassen in wedstrijdsituaties en conditionele, tactische (zoals bijv. het poachen/onderscheppen van de bal aan het net in het dubbelspel) en mentale oefeningen. In een trainingsperiode komen alle spelsituaties aan bod (serveren, retourneren, baselinespel, oplopen en netspel en spelen tegen de netspeler) en wordt zowel het enkelspel als dubbelspel getraind.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig

Draag comfortabele sportkleding. Zorg voor schone schoenen die geschikt zijn voor het soort baan waarop je speelt. Neem je eigen tennisracket mee.