Tennis is één van de populairste sporten ter wereld. Tennis is een balsport voor twee (enkelspel) of vier (dubbelspel) spelers, waarbij een kleine bal met een racket over een net en binnen de speelhelft van de tegenstander(s) wordt geslagen, met als doel de bal een keer vaker goed te slaan dan de tegenstander. Hierbij wordt gebruik gemaakt worden van allerlei slagtechnieken, zoals serveren, de fore- en backhand, smashen of de volley. De sport is conditioneel uitdagend, maar vergt ook concentratie, kracht en tactiek. Voor veel spelers is tennis de ideale sport om van te genieten én om superfit van te worden.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te tennissen. Dit betekent dat je onbegeleid kunt tennissen in speciaal daarvoor opengestelde uren. Online kun je zelf een tennisbaan reserveren (kies voor het tab 'Racketsport') en inzien wanneer ze beschikbaar zijn. 

Elke dag kun je, indien in het bezit van een geldig X-abonnement, een tennisbaan reserveren om vrij te spelen. De maximale duur is 30 minuten per persoon. Speel je samen met iemand anders, is de maximale duur 60 minuten (ieder reserveert 30 minuten). Speel je dubbelspel? Dan is de maximale duur twee uur.

Twee typen banen
Je kunt bij X spelen op twee type banen: banen 1 t/m 4 zijn hardcourt-banen en banen 5 t/m 14 zijn smashcourt-banen. In winter staat op banen 1 t/m 4 een ballonhal, waardoor je de gelegenheid hebt om overdekt te tennissen.

Prijs

Om te kunnen tennissen heb je een geldig X-abonnement nodig.

In het abonnementenoverzicht kun je zien welk tarief op jou van toepassing is.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Vrij spelen
Draag comfortabele sportkleding met tennisschoenen en vergeet je tennisracket niet. Als je geen eigen tennisracket hebt kan je deze ook huren bij de Hosts in de entreehal.

Tennisverenigingen DSTV Obvius, S.V.T.V. Tenniphil en DSLTC  verzorgen in samenwerking met X de tennistrainingen. De tennistrainingen zijn alleen te volgen via een van deze verenigingen.

Elke vereniging geeft de trainingen op zijn eigen manier vorm, maar over het algemeen zien de tennistrainingen er hetzelfde uit. Na een warming-up wordt er ingespeeld, de spieren voor de focusslagen van de training worden op een gecontroleerde manier opgewarmd. Vervolgens wordt er aan de techniek gewerkt door middel van een combinatie van drills waarbij ballen worden aangespeeld - aangegooid en rallyvormen. Daarna ligt de focus op het toepassen in wedstrijdsituaties en eindigt de trainingen met het spelen van punten.

Bij beginnende en lichtgevorderde spelers ligt de focus op het aanleren van basistechnieken (zoals bijvoorbeeld topspin forehand en backhand), –tactieken (opstellingen/posities en balbaankeuze) en het inschatten van de bal. Gevorderde spelers zullen zich tijdens de competitieperiode naast het technisch bijschaven meer richten op het toepassen in wedstrijdsituaties en conditionele, tactische (zoals bijv. het poachen/onderscheppen van de bal aan het net in het dubbelspel) en mentale oefeningen. In een trainingsperiode komen alle spelsituaties aan bod (serveren, retourneren, baselinespel, oplopen en netspel en spelen tegen de netspeler) en wordt zowel het enkelspel als dubbelspel getraind.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig
Draag comfortabele sportkleding met tennisschoenen en vergeet je tennisracket niet. Als je geen eigen tennisracket hebt kan je deze ook huren bij de Hosts in de entreehal.