Thaiboksen of Muay Thai is een vechtsport die al eeuwen bestaat. Het werd in Thailand en buurlanden beoefend door soldaten en boeren om het land te beschermen tegen invallen. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld. Tijdens het thaiboksen is het toegestaan om de vuisten, ellebogen, knieĆ«n en benen te gebruiken. Thaiboksen kent verschillende stijlen met eigen regels en technieken, waaronder de Mejiro-stijl. Dit is een combinatie van het Amerikaanse kickboksen en het thaiboksen. Ook karate-invloeden komen duidelijk terug in de Mejiro-stijl.

Tijdens deze aangepaste algemene trainingen als gevolg van de coronamaatregelen werk je zoveel als mogelijk individueel en in kleine groepen aan je conditie, techniek en discipline. Dit is ingericht voor alle niveaus. De verschillende boks- en de traptechnieken, zoals de Jab en de low kick worden doorgenomen, maar ook leer je typische Muay Thai-technieken zoals de clinch en de elleboogstoot. Hoewel er sprake is van een verkorte les blijft het een stevige conditietraining met technische oefeningen.

Rooster & inschrijven

Docent

Elya Massij

Elya begon met Capoeira toen ze vijftien jaar oud was. Ze geeft lessen en workshops aan kinderen en volwassenen. Sinds 2013 is ze ook actief in onder andere kickboksen. Ze is werkzaam bij X als kickboks/Muay Thai en Capoeira docente sinds 2016.

Shely Santana dos Santos

Shely beoefent Capoeira al sinds hij acht jaar oud is. Sinds 2007 geeft hij ook Capoeira les, tot 2013 deed hij dit in Argentiniƫ. Daarnaast is hij in 2004 begonnen als kickbokser, zijn eerste professionele gevecht was in 2009.

/* */