Trefbal komt oorspronkelijk uit Afrika en werd daar 200 jaar geleden al gespeeld. Dit was echter in een hele andere vorm dan dat wij de sport kennen; met als doel hun kracht en uithoudingsvermogen te bevorderen, gooiden spelers stenen naar elkaar.

Vandaag de dag kennen we trefbal anders; het is uitgegroeid tot een wereldwijde sport waarbij twee teams elkaars spelers proberen uit te schakelen door hen te raken met (zachte) ballen.

Tijdens het dodgeball ticketuur speel je een aantal wedstrijden, krijg je inzicht in verschillende technieken en tactieken die gebruikt worden tijdens wedstrijden en raak je vertrouwd met de officiële spelregels. Een aantal vaste trefballers zorgen ervoor dat je alle ins en outs van de sport leert. Ook zorgen zij ervoor dat het ticketuur goed georganiseerd en veilig verloopt. Tijdens het ticketuur spelen we de "foam" trefbalvariant.

Rooster & inschrijven

Frank Broy

Frank doet momenteel zijn master Cybersecurity aan de TU Delft. Hij heeft veel verschillende sporten beoefend, van voetbal tot watersporten, zoals wakeboarden. Hij kwam in aanraking met klimmen en boulderen toen hij ging studeren, maar trefbal is altijd één van zijn passies geweest. Hij begon in 2019 een kleine groep met vrienden om samen trefbal te spelen, die snel groeide en nog steeds actief is.

Frank wil de sport toegankelijk maken voor iedereen. Het belangrijkste voor hem is dat iedereen plezier heeft bij het sporten, of dit nu alleen of in teamverband is!

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.