Trefbal komt oorspronkelijk uit Afrika en werd daar 200 jaar geleden al gespeeld. Dit was echter in een hele andere vorm dan dat wij de sport kennen; met als doel hun kracht en uithoudingsvermogen te bevorderen, gooiden spelers stenen naar elkaar.

Vandaag de dag kennen we trefbal anders; het is uitgegroeid tot een wereldwijde sport waarbij twee teams elkaars spelers proberen uit te schakelen door hen te raken met (zachte) ballen.

Tijdens het ticketuur Trefbal speel je een meerdere wedstrijdjes. Een aantal enthousiaste trefbalspelers zorgt ervoor dat je alle ins en outs van de sport leert. Ook zorgen zij ervoor dat het ticketuur goed georganiseerd en veilig verloopt.

Rooster & inschrijven

Frank Broy

Frank studeert momenteel Computer Science and Engineering aan de TU Delft. Hij heeft 14 jaar gevoetbald, al vanaf dat hij 4 jaar oud was. Toen hij ging studeren is hij zich ook gaan verdiepen in klimmen en daarnaast is Trefbal altijd een van zijn passies geweest. Hij begon in 2019 een groepje met vrienden om samen Trefbal te spelen, dat snel groeide en nu nog steeds actief is. En nu is hij docent voor Trefbal bij X!

Frank wil de sport toegankelijk maken voor iedereen. Het belangrijkste voor hem is dat iedereen plezier heeft tijdens het sporten, of dit nu alleen is of in een team!

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.
/* */