De triatlon is een combinatiesport van wielrennen, zwemmen en hardlopen. Fanatieke sporters kunnen hun hart ophalen met deze duursport. Een officiële triatlon bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon (42,195 kilometer) hardlopen. Er zijn meerdere varianten zoals een duatlon (combinatie van hardlopen en wielrennen) en een cross triatlon (off-road mountainbiken en hardlopen).

Zwem-, waterpolo- en triatlonvereniging DSZ WAVE verzorgt in samenwerking met X de triatlontrainingen. Deze trainingen zijn alleen te volgen via deze vereniging. Voor elk van de drie onderdelen van triatlon worden afzonderlijke trainingen aangeboden.

Zwemtrainingen worden gegeven in het Kerkpolderbad in  Delft, waar triatleten zich aansluiten bij de reguliere zwemtrainingen van DSZ WAVE. Eén keer in de week kun je je in een speciale baan trainen, waar je je focust op lange afstanden.

Daarnaast kun je wekelijks meedoen aan een hardlooptraining. In het eerste deel van deze training focus je je op looptechniek, tijdens het tweede deel op intervaltraining. In het wielerseizoen wordt er elke zaterdagochtend met een groep gefietst. Buiten het wielerseizoen kun je deelnemen aan de spinning lessen bij X.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Breng voor de zwemtrainingen je zwemkleding en een zwembril mee en voor de hardlooptrainingen je buitensportkleding en hardloopschoenen.