Trompet is een veelzijdig koperblaasinstrument dat je onder andere tegenkomt in barok, kamermuziek en symfonische muziek, maar ook in moderne stijlen als pop, salsa en jazz. Elke stijl heeft zo zijn eigen kenmerken in articulatie, frasering en timing. Bij het bespelen van de trompet worden de lippen tegen het mondstuk geplaatst. Een trompettist kan een grote variatie aan klanken en tonen maken door de lippen op verschillende manieren te plaatsen en te vormen tijdens het blazen. Bij jazz en in mindere mate ook bij salsa en pop speelt ook improvisatie een belangrijke rol.

De privécursus Trompet is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde trompettist bent. De inhoud en het tempo van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. Heb je nog geen trompetervaring, dan is er veel aandacht voor techniek. Het bespelen van de trompet vergt veel oefening. Stukje bij beetje groeit je bereik en krijg je meer controle over je geluid. Afhankelijk van je leerdoel bepalen we altijd samen welk materiaal jij nodig hebt om verder te komen, van etudeboek tot jazz-standard tot luisteropdracht. Heb je al ervaring met trompetspelen, dan leggen we de focus daar waar jouw interesse ligt. Denk hierbij aan verdieping in een bepaalde muziekstijl of aandacht voor improvisatie.

Rooster & inschrijven

Docent

Ellister van der Molen

Ellister studeerde trompet aan het conservatorium en is sinds 2000 werkzaam als muziekdocente. Daarnaast speelt ze als artiest op vele concerten in binnen- en buiteland. Zo stond ze in 2014 bijvoorbeeld op het North Sea Jazz Festival en werkt ze mee aan theatershows zoals Swingin’Harlem. Ook heeft ze recentelijk de band RED opgericht.

www.ellister.com


www.red-sounds.com

/* */