Tuinieren is de kunst van het verbouwen van allerlei soorten groen; planten, groenten, kleine bomen, kruiden en bloemen. Je kunt een hele tuin ontwerpen en planten, maar de planten op je balkon of in je keuken horen ook bij tuinieren. Je kunt heel veel leren over het verbouwen van groenten, fruit, kruiden en bloemen.

Tijdens de cursus Tuinieren leer hoe je planten, groenten, fruit, kruiden en bloemen kunt laten groeien en houden. De lessen worden gegeven op de Campus Farm op het terrein van X waar we drie bedden speciaal voor de cursus hebben ingericht, zodat je de perfecte mix van theorie en praktijk ervaringen opdoet. De dagen worden zoals altijd weer langer. In deze cursus gaan we de basis voor het tuin seizoen neerzetten. Dit betekent dat er veel gezaaid wordt, buiten en binnen in de kas. Blij dat het weer lente is! 

De focus ligt op eetbare planten en zo biologisch en duurzaam mogelijk werken, oftewel zonder mest en pesticiden. Je zult de theorie opdoen en in praktijk brengen. Hiernaast leer je over de leef cyclus van planten, van zaaien tot oogsten. Tot slot, en niet onbelangrijk;  tuinieren helpt je te relaxen en je ontdekt vele nieuwe smaken! 

De cursus start op dinsdag 2 mei. Wees er snel bij, want er is veel vraag naar deze cursus! 
 

 

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.


http://www.rutgerspoelstra.nl/
http://www.groenkracht.nl/

Ben je graag buiten en geïnteresseerd in planten, bloemen, groenten en duurzaamheid? Dan is het huren van een moestuin bed misschien iets voor jou! Of je nou veel of weinig ervaring in tuinieren hebt, jij kunt de gelukkige eigenaar zijn van een moestuinbed en onderdeel zijn van onze Campus Farm community.

Geen zorgen als je weinig ervaring hebt; we hebben een spoedcursus in duurzaam tuinieren voor je ontwikkeld. Dit zit bij de huurprijs van je moestuin inbegrepen. Als je hierna nog meer kennis wil opdoen, dan kun je ook overwegen deel te nemen aan onze reguliere cursus Tuinieren overwegen.

De moestuin bedden
Er zijn twee opties om uit te kiezen:

1/2 moestuin bed (1 bij 2m)

Een heel moestuinbed (1 bij 3m)

Prijs

Je hebt een X- abonnement en een moestuinbed-supplement nodig om een tuintje te kunnen huren. Na betaling kun je je tuintje vanaf het moment van inschrijving tot 31 december 2023 gebruiken.

Prijzen voor studenten:
1/2 moestuinbed: €30
Volledig moestuinbed: €60

Prijzen voor medewerkers:
1/2 moestuinbed: €40
Volledig moestuinbed: €80

 

Praktische informatie

Draag kleding die vies mag worden. Je hoeft zelf geen tuingereedschap te kopen, omdat dit gratis beschikbaar wordt gesteld. Indien voorradig kun je ook onze zaden gebruiken.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar hosts-x@tudelft.nl of stel ze in de Facebook-groep.