Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van planten. Een hele tuin aanleggen, maar ook het telen of kweken van de plantjes op je balkon of in de keuken is tuinieren. Alles leren over het kweken van groenten, fruit, kruiden en bloemen, volg dan de cursus! Ben je graag buiten, niet bang om vuile handen te krijgen en hou je van tuinieren? Cultiveer dan je eigen tuintje in de Campus Farm. 

Veiligheidsmaatregelen coronavirus

 • Houd je aan de RIVM-richtlijnen.
 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Sporters t/m 26 jaar hoeven tijdens de sportactiviteit buiten geen 1,5 meter afstand aan te houden.
 • Sporters vanaf 27 jaar mogen buiten sporten met maximaal 4 personen. Voor sporters t/m 26 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Draag een mondkapje als je je door het gebouw verplaatst.
 • Kleed je om voordat je naar X komt.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee.
 • Draag altijd je Campus Card of X-card bij je om aan te tonen dat je een geldig X-abonnement hebt.
 • Kom alleen op reservering naar X.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd.
 • Na afloop van je activiteit(en) ga je direct weer weg.

Lees meer

Naarmate de maanden koeler worden, is dit de perfecte tijd om meer te leren over het telen van planten en hoe je je kunt voorbereiden op het nieuwe (tuin)seizoen. Leer alles over het telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen, en wat je thuis kunt doen om je eigen tuin of balkon in bloei te zetten. Speciaal voor de cursus zijn er twee tuinbedden gemaakt zodat jij de perfecte mix van theorie en praktijkervaring kunt opdoen. De focus van de cursus ligt op eetbare planten en natuurlijk werken, dus zonder het gebruik van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Je leert de theorie, brengt dit in de praktijk en bespreekt de hele levenscyclus van planten; van zaaien tot oogsten. Naast dit alles, helpt tuinieren je om te ontspannen en veel nieuwe smaken te ontdekken.

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.


http://www.rutgerspoelstra.nl/
http://www.groenkracht.nl/

Ben je graag buiten, niet bang om vuile handen te krijgen en hou je van tuinieren? Cultiveer dan je eigen tuintje, helemaal zoals jij dat wilt. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt. Sluit je aan bij de Campus Farm-community en word lid van de Facebook-groep om in contact te komen met andere Campus Farmers en vragen te stellen. Als je denkt dat je over te weinig kennis of ervaring beschikt, kun je ook een cursus tuinieren volgen. 

De tuintjes
Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden:
•    1/3 tuintje
•    Volledig tuintje

Wat mag wel en niet bij de Campus Farm?

 • Jij bent verantwoordelijk: Al het land in jouw beheer moet worden onderhouden. We verwachten van je dat je hier zelf de verantwoordelijkheid voor neemt.
 • Ga respectvol om met planten - Gebruik uitsluitend biologische middelen en geen chemische producten. Respecteer de permacultuur.
 • Ruim alles op wanneer je klaar bent - Laat geen afval rondslingeren. Alles wat overblijft, kan worden verwerkt tot compost of mulch voor je tuin.
 • Zorg goed voor elkaar - We zijn erg voor samenwerking, maar pak geen spullen zonder het te vragen en laat nooit iemand anders je grond bewerken zonder onze toestemming.
 • Respecteer de grenzen - Plant niets in het tuintje van iemand anders en blijf op de paden.Tuingereedschap - Maak alles na gebruik schoon, breng het terug naar waar het vandaan kwam en lever de sleutels in bij hosts in de entreehal.
 • In Corona-tijden - houd rekening met alle maatregelen: houd 1,5 meter afstand en boek online een afspraak voordat je naar je perceel gaat. Lees hier meer over de Corona-maatregelen.

Prijs

Je hebt een X- abonnement en een tuinsupplement nodig om een tuintje te kunnen huren. Na betaling kun je je tuintje vanaf het moment van inschrijving tot 31 december 2021 gebruiken.

Prijzen voor studenten:
1/3 tuintje: € 30,-
Volledig tuintje: € 90,-

Prijzen voor medewerkers:
1/3 tuintje: € 45,-
Volledig tuintje: € 135,-

 

Schrijf je hier in

Praktische informatie

Je hoeft zelf geen tuingereedschap te kopen, omdat dit gratis beschikbaar wordt gesteld. Indien voorradig kun je ook onze zaden gebruiken.
In verband met de coronamaatregelen moet je een tijdvak boeken om in je tuintje te kunnen werken. In februari laten we je weten hoe dit werkt. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar hosts-x@tudelft.nl of stel ze in de Facebook-groep.