Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van allerlei soorten groen: bomen, planten, groenten, kruiden en bloemen. Of je nu een hele tuin aanlegt of op je balkon of in de keuken planten teelt en kweekt, het is allemaal een vorm van tuinieren. Ben je graag buiten, niet bang om vuile handen te krijgen en wil jij meer te weten komen over hoe je biologisch en duurzaam kunt tuinieren? Bekijk dan de mogelijkheden op onze Campus Farm.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

 • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
 • 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht; wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven.
 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
 • Goede hygiëne blijft belangrijk.
 • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.
 • Binnen in Cafe X en bij sommige evenementen is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Lees meer

De koude wintermaanden komen er weer aan, de perfecte tijd om jezelf voor te bereiden op het komende nieuwe tuinseizoen door nu te leren over de verschillende planten en het tuinieren zelf. Leer hoe je planten, groenten, fruit, kruiden en bloemen kunt laten groeien en houden en wat je thuis kunt doen om je tuin in volle bloei te krijgen. De lessen worden gegeven op de Campus Farm op het terrein van X. Hier zijn drie bedden speciaal voor de cursus ingericht, waardoor je de perfecte mix van theorie en praktijkervaringen krijgt. De focus ligt op eetbare planten en zo biologisch en duurzaam mogelijk werken, oftewel zonder mest en pesticiden. Je leert meer over de theorie en krijgt de kans om dit direct in de praktijk toe te passen. Hiernaast leer je over de levenscyclus van planten, van zaaien tot oogsten. Naast dit alles helpt tuinieren je te relaxen en kan je vele nieuwe smaken ontdekken!

De cursus start op dinsdag 7 september. Er is plek voor acht deelnemers. Wees er snel bij, want er is veel vraag naar deze cursus.

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.


http://www.rutgerspoelstra.nl/
http://www.groenkracht.nl/

Ben je graag buiten, niet bang om vuile handen te krijgen en hou je van tuinieren? Cultiveer dan je eigen tuintje, helemaal zoals jij dat wilt. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt. Sluit je aan bij de Campus Farm-community en word lid van de Facebook-groep om in contact te komen met andere Campus Farmers en vragen te stellen. Als je denkt dat je over te weinig kennis of ervaring beschikt, kun je ook een cursus tuinieren volgen. 

De tuintjes
Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden:
•    1/3 tuintje
•    Volledig tuintje

Wat mag wel en niet bij de Campus Farm?

 • Jij bent verantwoordelijk: Al het land in jouw beheer moet worden onderhouden. We verwachten van je dat je hier zelf de verantwoordelijkheid voor neemt.
 • Ga respectvol om met planten - Gebruik uitsluitend biologische middelen en geen chemische producten. Respecteer de natuur.
 • Ruim alles op wanneer je klaar bent - Laat geen afval rondslingeren. Alles wat overblijft, kan worden verwerkt tot compost of mulch voor je tuin.
 • Zorg goed voor elkaar - We zijn erg voor samenwerking, maar pak geen spullen zonder het te vragen en laat nooit iemand anders je grond bewerken zonder onze toestemming.
 • Respecteer de grenzen - Plant niets in het tuintje van iemand anders en blijf op de paden.Tuingereedschap - Maak alles na gebruik schoon, breng het terug naar waar het vandaan kwam en lever de sleutels in bij hosts in de entreehal.
 • In Corona-tijden - houd rekening met alle maatregelen: houd 1,5 meter afstand en boek online een afspraak voordat je naar je perceel gaat. Lees hier meer over de Corona-maatregelen.

Prijs

Je hebt een X- abonnement en een tuinsupplement nodig om een tuintje te kunnen huren. Na betaling kun je je tuintje vanaf het moment van inschrijving tot 31 december 2021 gebruiken.

Let op: alle bedjes zijn momenteel verhuurd

Prijzen voor studenten:
1/3 tuintje: € 30,-
Volledig tuintje: € 90,-

Prijzen voor medewerkers:
1/3 tuintje: € 45,-
Volledig tuintje: € 135,-

 

Praktische informatie

Je hoeft zelf geen tuingereedschap te kopen, omdat dit gratis beschikbaar wordt gesteld. Indien voorradig kun je ook onze zaden gebruiken.
In verband met de coronamaatregelen moet je een tijdvak boeken om in je tuintje te kunnen werken. In februari laten we je weten hoe dit werkt. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar hosts-x@tudelft.nl of stel ze in de Facebook-groep.