Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van planten. Een hele tuin aanleggen, maar ook het telen of kweken van de plantjes op je balkon of in de keuken is tuinieren. Over het kweken van groenten, fruit, kruiden en bloemen valt ontzettend veel te leren!

Let op: in de aankomende maanden, ondergaat de Campus Farm een spannende renovatie. De eerste maand van de cursus vindt plaats in de kas van Campus Farm. Op het moment dat de renovaties starten, verplaatst de cursus naar een alternatieve locatie bij X.

Naarmate de maanden koeler worden, is dit de perfecte tijd om meer te leren over het telen van planten en hoe je je kunt voorbereiden op het nieuwe (tuin)seizoen. Leer alles over het telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen, en wat je thuis kunt doen om je eigen tuin of balkon in bloei te zetten. Speciaal voor de cursus zijn er twee tuinbedden gemaakt zodat jij de perfecte mix van theorie en praktijkervaring kunt opdoen. De focus van de cursus ligt op eetbare planten en natuurlijk werken, dus zonder het gebruik van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Je leert de theorie, brengt dit in de praktijk en bespreekt de hele levenscyclus van planten; van zaaien tot oogsten. Naast dit alles, helpt tuinieren je om te ontspannen en veel nieuwe smaken te ontdekken.

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.


http://www.rutgerspoelstra.nl/
http://www.groenkracht.nl/

Let op: in de aankomende maanden, ondergaat de Campus Farm een spannende renovatie. Vanwege deze renovatie zijn de tuinbedden tijdelijk niet beschikbaar. Je geduld zal worden beloond, want eenmaal open zal de nieuwe Campus Farm een breder aanbod hebben, met nog meer tuinbedden dan voorheen!

Voor degenen die graag buiten werken en niet bang zijn om een beetje vuil te worden, je kunt deelnemen aan de cursus Tuinieren. Deze cursus gaat gewoon door in de koelere maanden, zodat je met de tips en adviezen van onze eigen tuinman straks klaar bent voor het nieuwe tuinseizoen in het voorjaar.

 

Blijf op de hoogte van de renovaties en sluit je aan bij de Facebookgroep om onderdeel uit te maken van de groeiende gemeenschap. 

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om een tuinbed te kunnen huren. Na aanschaf kun je het tuinbed gedurende het gehele academische jaar gebruiken, dus tot en met augustus.

Schrijf je hier in

Praktische informatie

Gereedschap is inbegrepen in de prijs, zaden en plantjes zijn voor eigen kosten.