Ultimate frisbee is een veld- en teamsport, waarin het draait om strategie, hoge snelheid, goede techniek en uithoudingsvermogen. Je scoort punten door de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Bij een scherpe worp legt de frisbee soms wel afstanden van tachtig meter af! De sport kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. Hoewel Ultimate Frisbee een relatief jonge sport is, zijn er in Nederland al zo’n dertig frisbeeverenigingen en worden er verschillende competities gespeeld.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Frisbeevereniging Force Elektro verzorgt in samenwerking met X de trainingen in ultimate frisbee. De verenigingen heeft meerdere teams; open, dames en gemixt. Een training begint met een warming-up waarbij je onder andere sprints trekt en springoefeningen doet om je goed voor te bereiden op de training. Vervolgens train je verschillende elementen van het spel, variërend van overgooien, ren- en springtechnieken en speltactieken. Voorbeelden van deze tactieken zijn de ‘man-to-man defence’ en de ‘zone-defence’. De training wordt afgesloten met een oefenwedstrijd.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig
Draag comfortabele sportkleding en zaal- of veldschoenen, afhankelijk van het seizoen.