De mode-industrie zou verantwoordelijk zijn voor 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In het ticketuur Upcycling Fashion ontdek je fundamentele en leuke technieken om het beste uit je huidige garderobe te halen. Leer hoe je je kleding een tweede leven kunt geven en minimaliseer je milieu-impact!

In elke les besteden richten we ons op een andere techniek om kledingstukken te transformeren, herstellen, decoreren of recyclen.

Het ticketuur begint met een introductie van de techniek die centraal staat in de les en het opdoen van inspiratie voor je upcyclingproject. Daarna ga je direct aan de slag en breng je, onder begeleiding van de docent, de techniek direct in de praktijk! Al het materiaal is aanwezig.

Heb je een kledingstuk dat opgeknapt moet worden of dat je om een andere reden niet draagt? Neem het dan mee! Je kunt het meteen upcyclen met de techniek van die dag, of persoonlijk advies krijgen over hoe het verder moet. Ben je aan een modeproject begonnen (naaien, borduren, haken, breien) en heb je hulp nodig om verder te gaan? De docent denkt graag met je mee.

Rooster & inschrijven

Docent

Marta Gavioli

Marta is een ingenieur die gefascineerd is door textiel vakmanschap; in het bijzonder naaien, haken-en machinaal breien. Hierdoor kan zij unieke kledingstukken ontwerpen die lang meegaan. Bovendien is ze erg geïnteresseerd in de historische en sociale aspecten van deze kunsten. Marta is ook Fashion Design Open Studio assistent en heeft verschillende workshops bij X gegeven.