Sinds mensenheugenis is varen een belangrijke manier van transport, niet alleen voor het vervoeren van mensen, maar ook voor het drijven van handel en recreatie. In een waterrijk land als Nederlands is varen een populaire manier om te recreëren. In weekenden en vakantie zijn de wateren bevolkt door sloepen, zeilboten en waterscooters. Wil je dit ook? Het kan zijn dat je hiervoor je vaarbewijs nodig hebt.

D.S.W.Z. Broach verzorgt in samenwerking met X een voorbereidende cursus op het vaarbewijsexamen. Wil je graag je vaarbewijs halen? Ligt er zoveel stof op je cursusboek, dat je het er niet in één adem af kunt blazen? En wordt het toch echt tijd om dat examen in te plannen? D.S.W.Z. Broach helpt je om in een keer te slagen door middel van deze theoretische cursus! Belangrijk om te weten is dat het examen niet is inbegrepen in de cursus. De cursus wordt vanwege de voertaal op de Nederlandse vaarwegen alleen in het Nederlands gehouden.

Tijdens deze cursus word je klaargestoomd om de examens van Klein Vaarbewijs I (KVB I) en Klein Vaarbewijs II (KVB II) succesvol te volbrengen. Wat het onderscheid is tussen deze certificaten vind je hieronder.

  • Klein Vaarbewijs I (KVB I)
    KVB I heb je nodig wanneer je een jetski, waterscooter of boot wil besturen die harder kan dan 20 kilometer per uur en die langer is dan 15 meter en korter dan 25 meter. Ook mag je met dit document varen op rivieren, kanalen en kleine meren. Voor grotere wateren heb je Klein Vaarbewijs II nodig.
  • Klein Vaarbewijs II (KVB II)
    KVB II is een aanvulling op KVB I. KVB II is dus geen onafhankelijk vaarbewijs. Klein Vaarbewijs || heb je nodig als je op groot open water wil varen, zoals de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Om na het volgend van de cursus een officieel examen af te leggen, kun je terecht bij het CBR. Dit is de instantie die alle examens afneemt en de vaarbewijzen uitreikt. In het voorjaar kan het er erg druk zijn, zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft voor een examen!

Rooster & inschrijven

Vereniging

/* */