De viool is het kleinste lid van de strijkinstrumenten en heeft het hoogste bereik. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok , de ‘arco’, of door te tokkelen met de vingers, ‘pizzicato’ genoemd. De viool kan zowel akoestisch of elektrisch bespeeld worden en is vooral herkenbaar aan de lyrische en warme toon die onmisbaar is in de klassieke muziek, jazzmuziek en volksmuziek. Viool wordt ook steeds vaker gebruikt bij popmuziek.

De privécursus Viool is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde violist bent. De inhoud en het tempo van de cursus worden aangepast op jouw niveau en leerdoelen. Heb je nog geen vioolervaring, dan maak je tijdens deze cursus kennis met de oneindige mogelijkheden die de viool kent. Je leert noten lezen als je dat nog niet kan, en je staat stil bij de verschillende streektechnieken, pizzicato en samenspel. Ook besteed je aandacht aan je houding om je speelgemak te stimuleren. Heb je al ervaring, dan leggen we de focus daar waar jouw interesse ligt. Denk hierbij aan theorie, achtergronden van stijlen en het verbeteren van je technieken. Je bent vrij om met zelf uitgekozen repertoire naar les te komen en verschillende stijlen te bestuderen. Speel je in een orkest, dan kun je in de les ook je orkestpartijen en eventuele audities voorbereiden.

Rooster & inschrijven

Docent

Marina Meerson

Marina studeerde klassieke viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook heeft zij een master opleiding in performance gevolgd aan Codarts Rottedam. Sindsdien werkt Marina als viooldocente bij onder andere het Hellendaal Music Institute, daarnaast is ze ook artistiek leider, en speelt ze met verschillende orkesten en ensembles.

www.marinameerson.com