Je kunt VR-games spelen in het ACTlab. Het ACTlab staat voor Arts, Crafts en Technology lab. Hier kun je experimenteren, ontwerpen en je designs omzetten in iets tastbaars. Het lab brengt mensen uit verschillende disciplines bij elkaar, zoals ambachtslieden, kunstenaars, designers en wetenschappers. Je kunt niet alleen VR-games spelen, maar ook zelfstandig werken tijdens het Open Lab, deelnemen aan projecten, cursussen volgen of community-avonden bezoeken.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Bij Virtual Reality (VR) gaming draag je tijdens het spelen van het spel een speciale bril waarmee je de virtuele omgeving waarneemt door te zien en te horen. Hierdoor heb je het gevoel dat je je écht in de wereld van de game bevindt. Je kunt handelingen uitvoeren en de virtuele wereld manipuleren. Het is de verwachting dat het in de toekomst zelfs mogelijk is om in de virtuele omgeving te kunnen voelen en ruiken. In de Playground vind je twee VR booths, welke gebruikt kunnen worden om de nieuwste VR-games te spelen. Om zelfstandig te gamen, moet je beschikken over een VR-booth certificaat. Na de zomer organiseren we weer 'Certificaatavonden'. 

Reserveer een VR-Booth - mogelijk vanaf 6 juli 2020
Om gebruik te kunnen maken van de VR-booth is vooraf reserveren verplicht. Klik op de knop ‘Reserveer’ om een van de twee VR-booths te reserveren. 

Prijzen

Je hebt een X-abonnement nodig om een VR Booth te kunnen reserveren.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus

Vooraf reserveren is verplicht

Voordat je zelfstandig aan de slag kunt in de VR Booths moet je een trainingscertificaat behalen