Voetbal is de populairste teamsport in Nederland. Het Nederlandse voetbal heeft dan ook een aantal internationale voetballegendes zoals Van Basten, Cruijff en Robben, voortgebracht. Ook bij X is voetbal al jarenlang één van de populairste sporten. 

Voor wie graag wil voetballen, maar zich niet wil verbinden aan een vereniging is er de maandagavond kunstgrascompetitie. Aan het begin van het collegejaar kun je je als team aanmelden voor deze interne competitie. In een team van 7 personen speel je een halve competitie van vijftien wedstrijden van 45 minuten. De maandagavond kunstgrascompetitie wordt niet begeleid door trainers, coaches of scheidsrechters. Daarom is het belangrijk dat je de regelsindeling en actuele standen goed kent.

Schrijf je hier in.

Prijs

Inschrijving is gratis en dient gedaan te worden door de team captain.

Ieder teamlid moet in het bezit zijn van een X-abonnement.

Abonnementenoverzicht

Praktische informatie

Je kunt je vanaf maandag 5 september 10.00 uur inschrijven. De startdatum van de competitie is maandag 12 september.

Een wedstrijd duurt 45 minuten.

Meld je aan met teams van min. 7 spelers.

De inschrijving zal niet fysiek bij X plaatsvinden. Bekijk de regels voor meer informatie over de inschrijfprocedure.

Draag comfortabele sportkleding en kunstgrasschoenen.

Voetbalverenigingen Ouwe Schoen, Taurus en Ariston '80 verzorgen in samenwerking met X de voetbaltrainingen. Alleen via deze verenigingen kun je meedoen aan voetbaltrainingen. Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen, maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd.

De training begint met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens worden er oefeningen gedaan, waarbij de focus op conditie of baltechniek ligt. Je zal tijdens de trainingen meer leren over baltechnieken, looplijnen, het samenspel met teamgenoten en tegelijkertijd jouw conditie verbeteren. De training eindigt meestal met een oefenwedstrijd. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig

Draag sportkleding en (kunstgras)voetbalschoenen, vergeet niet een handdoek en een flesje water mee te nemen