Voetbal is de populairste teamsport in Nederland. Het Nederlandse voetbal heeft dan ook een aantal internationale voetballegendes zoals Van Basten, Cruijff en Robben, voortgebracht. Ook bij X is voetbal al jarenlang één van de populairste sporten. 

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Voor wie graag wekelijks wil voetballen maar zich niet wil verbinden aan een vereniging is er de maandagavond kunstgrascompetitie. Aan het begin van het collegejaar kan je je als team aanmelden voor deze interne competitie. In een team van 7 personen speel  je twee keer een halve competitie van vijftien wedstrijden van 60 minuten. De competitie wordt afgesloten met een groot eindtoernooi. De maandagavond kunstgrascompetitie wordt niet begeleid door trainers, coaches of scheidsrechters. Daarom is het belangrijk dat je de regelsindeling en actuele standen goed kent.

Prijs

Inschrijfkosten voor de competitie bedragen 27,50 euro per team; bij inschrijving ontvangt het team een gratis bal.

Ieder teamlid moet daarnaast in het bezit zijn van een X-abonnement.

Abonnementenoverzicht

Praktische informatie

Iedere maandagavond een wedstrijd van 60 minuten.
Meld je aan met teams van min. 7 spelers.
Inschrijvingen zijn op dinsdag 3 september 2019 om 09:00 uur, kom op tijd, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Draag comfortabele sportkleding en kunstgrasschoenen. Vergeet ook niet een handdoek of flesje water mee te nemen.

Voetbalverenigingen Ouwe Schoen, Taurus en Ariston '80 verzorgen in samenwerking met X de voetbaltrainingen. Alleen via deze verenigingen kun je meedoen aan voetbaltrainingen. Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen, maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd.

De training begint met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens worden er oefeningen gedaan, waarbij de focus op conditie of baltechniek ligt. Je zal tijdens de trainingen meer leren over baltechnieken, looplijnen, het samenspel met teamgenoten en tegelijkertijd jouw conditie verbeteren. De training eindigt meestal met een oefenwedstrijd. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en voetbalschoenen. Vergeet ook niet om een handdoek en flesje water mee te nemen.
Bij het Meeting point ligt een interesselijst voor mensen zonder team.