Naast de oorspronkelijke vorm van volleybal, het zaalvolleybal, zijn er tegenwoordig allerlei varianten zoals beachvolleybal, minivolleybal en zelfs zitvolleybal. Bij X kun je zaalvolleyballen en ’s zomers beachvolleyballen. Bij alle varianten geldt dat de spelers de bal niet mogen vangen maar slechts door mogen spelen, bovendien mag een speler de bal niet twee keer na elkaar aanraken. Volleybal is daarom een zeer snelle, uitdagende en spectaculaire sport waarbij goede communicatie met je teamgenoten van groot belang is.

Volleybalvereniging D.S.V.V. Punch verzorgt in samenwerking met X de volleybaltrainingen. Je kunt alleen volleyballen via deze vereniging. Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers en krijgt elk team een eigen trainer. Elke training begint met een warming-up, waarna je begint met rustig inspelen in tweetallen. Hierna worden meestal verschillende techniekoefeningen gedaan. De trainer stelt altijd een plan op zodat er in blokken van een aantal weken aan bepaalde technieken wordt gewerkt. Hierbij kun je denken aan bovenhands spelen, rally-, servicepass of aanval. Aan het eind van de training wordt meestal in een spelvorm geoefend voor de wedstrijd in het weekend.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag comfortabele sportkleding en zaalschoenen naar de trainingen en vergeet niet om een handdoek en flesje water mee te nemen!