Naast de oorspronkelijke vorm van volleybal, het zaalvolleybal, zijn er tegenwoordig allerlei varianten zoals beachvolleybal, minivolleybal en zelfs zitvolleybal. Bij X kun je zaalvolleyballen en ’s zomers beachvolleyballen. Bij alle varianten geldt dat de spelers de bal niet mogen vangen maar slechts door mogen spelen, bovendien mag een speler de bal niet twee keer na elkaar aanraken. Volleybal is daarom een zeer snelle, uitdagende en spectaculaire sport waarbij goede communicatie met je teamgenoten van groot belang is.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Volleybalvereniging D.S.V.V. “Punch” verzorgt in samenwerking met X de volleybaltrainingen. Je kunt alleen volleyballen via deze vereniging. Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers en krijgt elk team een eigen trainer. Elke training begint met een warming-up, waarna je begint met rustig inspelen in tweetallen. Hierna worden meestal verschillende techniekoefeningen gedaan. De trainer stelt altijd een plan op zodat er in blokken van een aantal weken aan bepaalde technieken wordt gewerkt. Hierbij kun je denken aan bovenhands spelen, rally-, servicepass of aanval. Aan het eind van de training wordt meestal in een spelvorm geoefend voor de wedstrijd in het weekend.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag comfortabele sportkleding en zaalschoenen naar de trainingen en vergeet niet om een handdoek en flesje water mee te nemen!