Wakeboarden is een vorm van surfen waarbij de wakeboarder op zijn board aan een lijn over het water getrokken wordt. Er zijn twee manieren om te wakeboarden. Bij de eerste wordt de surfer voortgetrokken door een boot. Er kan in deze vorm gebruik gemaakt worden van de hekgolven van de boot om tricks uit te voeren. Bij de andere variant wordt de surfer voortgetrokken door een kabelbaan. In deze vorm ontbreekt de hekgolf en moet er dus gebruik gemaakt worden van obstakels langs de baan om sprongen en tricks uit te halen. In principe kunnen dezelfde tricks worden uitgevoerd in beide vormen, er is alleen een andere techniek voor nodig.

Boardsportvereniging DROP Delft verzorgt in samenwerking met X de wakeboardtrainingen. Bij DROP is een grote groep enthousiaste wakeboarders van allerlei niveaus aangesloten. Hierdoor is er altijd wel iemand te vinden die wakeboard op hetzelfde niveau als jij én zijn er genoeg mensen waarvan je iets kunt leren.

De trainingen vinden plaats in het wakeboard seizoen (april tot begin oktober) op de wakeboard baan in Alphen a/d Rijn. Tijdens de trainingen leer je hoe je een waterstart maakt en kan je gebruik maken van de schans en sliders die in het water liggen om tricks te oefenen.

Naast de trainingen worden er ook geregeld uitstapjes naar andere banen in Nederland en het buitenland georganiseerd.

 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Voor beginners is er materiaal beschikbaar bij DROP.