Waterpolo is ooit ontstaan als de ‘watervariant’ van rugby en handbal. Het is zeker geen sport voor watjes, want het gaat er stevig aan toe in het water. Het zwemmend spelen van een balsport vergt bovendien nogal wat van je uithoudingsvermogen. Waterpolo op hoog niveau is vooral in Zuid- en Oost-Europa erg populair. Toch heeft Nederland een van de grootste waterpolocompetities ter wereld dankzij het grote aantal recreatieve teams.

De zwem, waterpolo en triathlon vereniging DSZ WAVE biedt waterpolo training aan voor beginnende tot gevorderde spelers in samenwering met X. Waterpolo spelen is alleen mogelijk via deze vereniging.

Tijdens de training sessies werk je aan je fitness, basis technieken en tactieken. Aan het begin van elke sessie voer je enkele drills uit om je fitness niveau ook mee te verbeteren. Daarna werk je aan verschillende defensieve -en aanvals oefeningen om je basis technieken te bevorderen. Je leert bijvoorbeeld hoe je op het doel schiet wanneer een verdediger je blokkeert. De training sessie eindigt met een aantal tactische oefeningen waarin je de kans hebt om te oefenen met aanvals strategieën.

 

 

Vereniging