Waterpolo is ooit ontstaan als de ‘watervariant’ van rugby en handbal. Het is zeker geen sport voor watjes, want het gaat er stevig aan toe in het water. Het zwemmend spelen van een balsport vergt bovendien nogal wat van je uithoudingsvermogen. Waterpolo op hoog niveau is vooral in Zuid- en Oost-Europa erg populair. Toch heeft Nederland een van de grootste waterpolocompetities ter wereld dankzij het grote aantal recreatieve teams.

Zwem-, waterpolo- en triatlonvereniging DSZ WAVE verzorgt in samenwerking met X de waterpolotrainingen voor beginners tot gevorderden. Je kunt alleen waterpolo beoefenen via deze vereniging.

Tijdens de waterpolotrainingen werk je aan je conditie, basistechniek en tactiek. Iedere training begin je met het werken aan je conditie. Daarna ga je aan de slag met verdedigings- en aanvalsoefeningen om je basistechniek te verbeteren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op doel kunt schieten, wanneer er een verdediger tussen jou en het goal ligt. De training wordt afgesloten met  een aantal tactiekoefeningen, waarin je verschillende aanvalstechnieken bespreekt en oefent. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig

Draag zwemkleding en een zwembril en vergeet niet je handdoek mee te nemen