Bij percussie is het mogelijk om verschillende stijlen en tradities te combineren met moderne muziekstijlen zoals rock en pop. De traditionele stijlen die voorbij komen, zijn bijvoorbeeld son, guaguanco, merengue, conga, samba, ijexá en flamenco.

Tijdens de lessen ontdek je de immense rijkdom van populaire and folkloristische ritmes en stijlen uit Latijns-Amerika, Brazilië en Spanje, altijd met aandacht voor jouw eigen, actuele muzikale interesses. 
Percussie en dans zijn nauw met elkaar verbonden, daarom ligt de focus van de cursus ook op het ontwikkelen van vaardigheden om dansers te kunnen begeleiden. Het allerbelangrijkste is: geniet!

Rooster & inschrijven

Docent

José Villegas

José Villegas ("Zé Malandro") is een Spaanse percussionist, multi-instrumentalist, docent en componist, gevestigd in Rotterdam. Op 10-jarige leeftijd vroeg hij een bongo voor zijn verjaardag en leerde deze spelen van oude platen die hij had gevonden. Zijn tienerjaren stonden in het teken van flamenco, omdat hij op verschillende muziekscholen klassieke Spaanse gitaar studeerde. Zijn liefde voor Braziliaanse en Latijnse muziek begon tijdens zijn jeugd en hield nooit op. In 2013 besloot hij jazz en trompet te studeren aan The School of Jazz in Cádiz. Een jaar later volgde hij The Modern Music & Arts Center (CAMM) in Málaga. In 2017 reisde hij naar Rio de Janeiro en Salvador de Bahia om zijn techniek als percussionist te verbeteren, waarbij hij speelde met en leerde van gerenommeerde lokale muzikanten. Tegenwoordig zet hij zijn carrière voort als percussionist, zanger en trompettist.