Bij percussie combineer je verschillende stijlen en tradities en het pas je deze toe binnen modern muzikale stromingen zoals rock en pop. De traditionele stijlen die hierbij gebruikt worden zijn bijvoorbeeld son, guaguanco, merengue, bachata, calypso en festejo.

Tijdens de lessen ontdek je de immense rijkdom van populaire and folkloristische ritmes en stijlen van Latijns-Amerika en West-Afrika, altijd met aandacht voor jouw eigen actuele muzikale interesses. Percussie en dans zijn altijd met elkaar verbonden, daarom ligt de focus van de cursus ook liggen op het ontwikkelen van instrumenten om de dans gerelateerd aan het ritme zo goed mogelijk te begeleiden. En het allerbelangrijkste is: genieten en plezier hebben tijdens het spelen!

Rooster & inschrijven

Docent

Lauriane Ghils

Lauriane Ghils is een Belgisch-Mexicaanse percussioniste, multi-instrumentalist, componist en docent gevestigd in Rotterdam. Muziek maakt al deel uit van haar leven sinds ze op 6-jarige leeftijd piano begon te leren en haar passie werd nog groter toen ze later Zuid-Amerikaanse en West-Afrikaanse percussie, zang en de Malinese Kamale N'goni ontdekte. Ze componeert vanaf haar 13e en brengt in haar werken sterke Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Ze maakt momenteel deel uit van verschillende projecten en werkt samen met vele artiesten.

 

/* */