Wegwielrennen is onderdeel van de wielersport waarin explosiviteit, uithoudingsvermogen en techniek worden gecombineerd. In het wegwielrennen zijn verschillende disciplines te onderscheiden, waaronder het tijdrijden, de ploegentijdrit en de gezamenlijke start. De sport staat de laatste jaren volop in de belangstelling en steeds meer mensen schaffen zelf een racefiets aan. 

Wielrenvereniging WTOS Delft verzorgt in samenwerking met X de wielertrainingen. Je kunt alleen wegwielrennen via deze vereniging. Iedere wielertraining start op het X-terrein waar voor vertrek de groepen op niveau worden ingedeeld en er een korte uitleg over het doel van de training wordt gegeven. Een training is ongeveer 60 kilometer lang waarbij je van Delft naar Hoek van Holland en weer terug rijdt. Tijdens de trainingen besteed je aandacht aan het verbeteren van je techniek en uithoudingsvermogen.

Routes
WTOS heeft een viertal mooie wielrenrondes voor je gemaakt in de omgeving van Delft. Ze zijn te bekijken via Strava.

 1. Rondje Hoek
  https://www.strava.com/routes/26391676
  “Je hebt pas echt in het Westland gefietst als je het Rondje Hoek hebt gedaan. Je komt kassen, duinen en zelfs een van de Deltawerken tegen onderweg.”
 2. Rondje Rottemeren
  https://www.strava.com/routes/26392396
  “Waarschijnlijk een van de meest Nederlandse landschappen die je in dit gebied kunt krijgen. Polders, windmolens en rivier de Rotte.”
 3. Rondje Zuid
  https://www.strava.com/routes/2712984061683940012
  “Als je Civiele Techniek studeert is dit rondje een absolute must. Bruggen, tunnels en het nieuwste door de mens gecreeerde stuk land in Nederland.”
 4. Rondje Lek
  https://www.strava.com/routes/2712983051394438056
  “Het is erg mooi rijden langs de Lek en de weg tussen Schoonhoven en Gouda. In het weekend kan het wel druk zijn!

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Voor deze training dien je je eigen racefiets en valhelm mee te brengen. Trek comfortabele outdoor sportkleding aan.