Windsurfen is een vorm van surfen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. Deze sport ontstond in de jaren zeventig in Amerika, waar men op zoek was naar een alternatieve vorm van het zeilen, met materieel dat makkelijker mee te nemen was. In tegenstelling tot het golfsurfen zijn er voor windsurfen geen golven nodig, wel moet er uiteraard voldoende wind staan! Er bestaan verschillende subcategorieën en specialiteiten zoals freestyle, speed racing, golfsurfen en big air.

De zon schijnt, de temperaturen stijgen en er staat een lekker briesje: het beste moment van het jaar om te leren windsurfen is éindelijk weer aangebroken! Kun jij ook niet wachten op die adrenalinekick wanneer jij je eerste meters windsurfend over het water maakt? Schrijf je dan in voor de windsurfcursus, georganiseerd in samenwerking met windsurfvereniging SWV Plankenkoorts.

Tijdens de cursus leer je de basisvaardigheden en vaartechnieken van het windsurfen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de cursus, ongeacht of je wel of geen ervaring hebt met windsurfen. De enige vereiste is dat je goed kunt zwemmen.

De cursus begint met een verplichte theorieles op woensdag 3 mei van 20:00 tot 21:30 uur (locatie: SWV Plankenkoorts, Leeghwaterstraat 356 te Delft), waarin de theorie van het windsurfen en belangrijke veiligheidsvoorschriften worden besproken. Daarna ben je helemaal klaar om het water op te gaan!

De windsurflessen worden gegeven bij het Valkenburgse Meer op de volgende zaterdagen van 10:00 tot 13:00 uur: 6 mei, 20 mei, 27 mei en 3 juni. Transport van en naar het Valkenburgse Meer is niet inbegrepen bij deze cursus. Gelukkig is er een goede verbinding met de trein en bus tussen Delft en het Valkenburgse Meer. Tijdens de eerste theorieles kun je met de andere deelnemers afspreken om samen te reizen!

Rooster & inschrijven

Vereniging

Windsurfvereniging S.W.V. Plankenkoorts verzorgt in samenwerking met X de windsurftrainingen. Je kunt alleen windsurfen via deze vereniging. De trainingen worden gegeven door leden van Plankenkoorts die al meerdere jaren ervaring hebben met windsurfen, je kunt daarom van beginner tot gevorderde aansluiten bij de training.

Als beginner start je altijd met een uitleg op het droge, voordat je op gang geholpen wordt in het water. Je leert hoe je op je plank moet staan en de basistechnieken van het wegvaren met behulp van een zeil en de wind. Naast de trainingen worden er door het jaar heen ook diverse windsurf activiteiten door Plankenkoorts georganiseerd.  

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Voor beginners is er materiaal beschikbaar bij Plankenkoorts.