Windsurfen is een vorm van surfen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. Deze sport ontstond in de jaren zeventig in Amerika, waar men op zoek was naar een alternatieve vorm van het zeilen, met materieel dat makkelijker mee te nemen was. In tegenstelling tot het golfsurfen zijn er voor windsurfen geen golven nodig, wel moet er uiteraard voldoende wind staan! Er bestaan verschillende subcategorieƫn en specialiteiten zoals freestyle, speed racing, golfsurfen en big air.

Windsurfvereniging S.W.V. Plankenkoorts verzorgt in samenwerking met X de windsurftrainingen. Je kunt alleen windsurfen via deze vereniging. De trainingen worden gegeven door leden van Plankenkoorts die al meerdere jaren ervaring hebben met windsurfen, je kunt daarom van beginner tot gevorderde aansluiten bij de training.

Als beginner start je altijd met een uitleg op het droge, voordat je op gang geholpen wordt in het water. Je leert hoe je op je plank moet staan en de basistechnieken van het wegvaren met behulp van een zeil en de wind. Naast de trainingen worden er door het jaar heen ook diverse windsurf activiteiten door Plankenkoorts georganiseerd.  

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Voor beginners is er materiaal beschikbaar bij Plankenkoorts.