Yin en Yang; volgens de traditionele Chinese filosofie vormen yin en yang samen de perfecte balans. Waar yin meer naar binnen gekeerd is, de rust en stilte nastreeft, staat yang voor energie, kracht en beweging. Ook in de yoga worden deze principes toegepast.  

In het kort is het verschil:

  1. Yin Yoga heeft het effect dat je meer tot rust komt, ontspanning vindt en beter in je vel komt te zitten als je bijvoorbeeld stress hebt. Er ontstaat meer souplesse, ruimte en rust in je systeem.
  2. Yang Yoga geeft je meer energie, pept je weer een beetje op als je je lamlendig voelt en het geeft je meer (fysieke) kracht.

In Yin yoga draait het om ontspanning, rust en loslaten. Vanwege de balans in Yin en Yang, vormt deze Yin yogales de perfecte combinatie met de Yang yogales. In Yin yoga draait het om ontspanning, rust en loslaten. Vanwege de balans in Yin en Yang, vormt deze Yin yogales de perfecte combinatie met de Yang yogales. 

De Yin Yogales is de ultieme manier om te ontspannen en los te laten. Je leert in de les om de verschillende yogahoudingen lang aan te houden. Je oefent het volledig kunnen ontspannen van je spieren en los te laten met behulp van je ademhaling en je bewustzijn. De les is meditatief van aard en zorgt ervoor dat je mentaal volledig tot rust komt.

Rooster & inschrijven

Docent

Martijn van Stam

Naast zijn studie bouwkunde aan de TU Delft is Martijn inmiddels gecertificeerd yoga leraar met al meer dan 500 uur ervaring. Hij werkt als yogadocent bij verschillende yogastudio’s en sportscholen, waaronder X. Martijn gebruikt in zijn lessen zowel traditionele als niet-traditionele houdingen, ademhalingstechnieken en ontspannings- methoden: een combinatie waardoor je beter om kunt gaan met fysieke klachten en stress. 

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Draag comfortabele kleding waarin je je vrij kunt bewegen.