Zaalvoetbal is een zaalsport en wordt ook wel Futsal genoemd; een samenstelling van de Spaanse woorden 'fútbol' (voetbal) en 'sala' (zaal). De sport is een variant van voetbal, waarbij er andere regels gelden: je speelt bijvoorbeeld op een kleiner veld in een zaal, er is minder fysiek contact toegestaan en een team bestaat uit 5 spelers en 7 wissels.

Zaalvoetbalvereniging FC Tutor verzorgt in samenwerking met X de zaalvoetbaltrainingen. De trainingen zijn opgedeeld in recreatief, dames, selectie-B en selectie-A. De trainingen zijn bedoeld voor leden van de vereniging, maar uitproberen mag altijd.

Tijdens de training worden afhankelijk van het niveau oefeningen verzorgd door de trainers. Na een korte warming-up worden de vaardigheden in onder anderen balcontrole, spelinzicht en samenspel verbeterd. De trainingen worden afgesloten met een aantal korte wedstijden. Je zult al na een paar trainingen merken dat je conditie er sterk op vooruit gaat. Daarnaast zal je uiteraard geleidelijk het spel steeds beter onder de knie krijgen.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en zaalschoenen. Vergeet ook niet om een handdoek en flesje water mee te nemen.