De stem is een bijzonder instrument dat je altijd bij je hebt. De fysieke verschillen in stembanden, bijvoorbeeld tussen mannen en vrouwen, zorgen voor een variatie in zangstemmen zoals de sopraan, de tenor en de bariton. Daarnaast is zingen, door de combinatie van tekst en muziek, een krachtig middel om emoties over te brengen. Deze zangcursus kun je volgen voor alle muziekstijlen, de keuze is aan jou!

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde zanger(es) bent. In de eerste week kijkt de docent naar je niveau en persoonlijke wensen. Op basis daarvan wordt de invulling van de lessen bepaald. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. Tijdens de cursus werk je naar een door jou gewenst einddoel, bijvoorbeeld een optreden tijdens de Presentation Night aan het einde van kwartaal 2 en 4.

Let op: docenten Annika Boxhoorn en Marvin Dee geven ook les in songwriting. Als je je inschrijft voor hun lessen, schrijf je je in de webshop in voor een tijdslot met de gecombineerde naam “Singing / Songwriting”. Je kan bij hen in de eerste les aangeven waar je je op wil richten. Dit mag enkel zang zijn, of alleen songwriting, of een combinatie van de twee. Jane Loois geeft alleen zanglessen.

Rooster & inschrijven

Docent

Jane Loois

Jane volgde de bachelor opleiding Zang Pop/Jazz aan Artez concervatorium in Zwolle en daarna de Masteropleiding Pop Vocals aan Codarts in Rotterdam waar zij zich focust op backingvocals. In haar coaching staat het gezond gebruiken van je stem en het leren kennen van een goede “blend” centraal. Het belangrijkste is daarbij dat je je vrij (leert) voelen in het zingen en het gebruiken van je stem.

Website

Marvin Dee

Marvin (1987) studeerde zang aan de Havo voor Muziek en Dans en Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam en geeft ondertussen al meer dan 10 jaar les. Hij is gespecialiseerd in het trainen van mensen die bang zijn om hard te zingen of die bang zijn om hoge noten te raken (of nou ja, missen). Marvin heeft aandacht voor je stem en je wensen. Een sessie met Marvin gaat altijd over de technieken die JIJ onder de knie wilt krijgen.

Website

Annika Boxhoorn

Annika studeerde in 2009 af aan Codarts Rotterdam met als hoofdvak Zang en twee minors in Songwriting en Educatie. Naast haar werkzaamheden voor X, werkt Annika ook als docent Muziek Educatie op het conservatorium van Rotterdam.

Website