Zumba werd halverwege de jaren '90 bedacht door een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami en is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dans. 'Zumba' betekent ruim vertaald; 'snel bewegen en plezier maken'. Inmiddels is Zumba wereldwijd enorm populair. Geschat wordt dat er ongeveer 15 miljoen mensen, verspreid over 180 landen, wekelijks mee doen aan een Zumba-les.

Tijdens de lessen Zumba kun je op een swingende manier fitter worden. Latijns-Amerikaanse dansbewegingen zijn strak, snel, sportief en uitdagend. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Tijdens de Zumba-lessen leer je echter een aantal eenvoudige combinaties van bewegingen. Dus ook als je weinig danservaring hebt, kun je gewoon meedoen. Zumba is gebaseerd op een aerobic-intervaltraining en is een intensieve work-out.

Rooster & inschrijven

Docent

Sharmayne Sanderse

Sharmayne heeft in de periode van 2009-2015 een groot aantal sport instructeurs certificaten behaald voor onder andere Zumba, Bokwa en Piloxing. Daarnaast is ze werkzaam als sportinstructrice bij verschillende (sport)scholen en evenementen en eigenaresse van haar eigen bedrijf. Sharmayne heeft een interesse voor sporten met kinderen, ze gaf al les op basisscholen en doet nu de lerarenopleiding aan de Thomas Moore Hogeschool in Rotterdam.

www.shasasport.nl

Yully Paulina Henao Restrepo

Paulina is een gekwalificeerde en erkende Pilates trainer sinds 2017. Ze heeft een uitgebreide opleiding gehad in zowel het Klassieke als het Hedendaagse protocol van Pilates en heeft zich verder ontwikkeld in een dagelijkse ervaring met leerlingen met blessures en zwangere vrouwen, evenals atletische cliƫnten. Haar eerste Pilates opleiding heeft ze gevolgd in de Spaanse Federatie van Pilates en Taichi, waar ze de basis van de methode voor de Mat heeft geleerd. Daarna vervolgde ze haar Mat training bij Stott Pilates. Haar laatste opleiding was in Nature Pilates.
Bij X geeft Paulina les in Hedendaagse Pilates.

https://paupilates.wixsite.com/paupilates