3 augustus 2021

Update Olympische Spelen: vier medailles voor onze topsporters
Wat hebben onze topsporters prachtige prestaties geleverd! In totaal zijn maar liefst vier medailles gewonnen. Roos de Jong (roeien) en Annete Duetz (zeilen) hebben beiden brons behaald en Stef Broenink (roeien) en Ellen Hogerwerg (roeien) hebben een zilveren medaille gewonnen. Ook de andere topsporters mogen trots zijn op hun resultaten. Laila Youssifou (roeien) heeft een zesde plek behaald. Victoria Pelova (voetbal) heeft drie wedstrijden mogen spelen, waarin zij twee doelpunten heeft gescoord. Justen Blok ( hockey) was als reservespeler mee, maar heeft toch zijn speelminuten gekregen.

Voor alle zeven TU Delft-topsporters zit hun Olympisch avontuur er inmiddels op. Hopelijk kijken zij met een trots gevoel terug op de Spelen. Wij zijn het in ieder geval wel! En voor wie hun studie nu weer gaat oppakken: ook daarmee wensen wij hen heel veel succes.


De TU Delft ondersteunt studenten die studie en topsport combineren en investeert in het ontwikkelen van talent binnen en buiten de collegebanken.

Topsport en studie vragen vaak beiden volledige commitment. Een regulier onderwijsprogramma kan daardoor lastig te combineren zijn met een trainingsprogramma op topsportniveau. Het topsportbeleid van de TU Delft is gericht op het beperken van eventuele studievertraging.

Aan het begin van elk academisch jaar wordt met elke topsporter een individueel studieplan opgesteld, waardoor ambities en verwachtingen in een vroeg stadium worden vastgesteld of bijgesteld. Ook kan de topsporter tijdens zijn of haar studie voor advies en begeleiding terecht bij de studieadviseurs en de topsportcoördinator. Uiteraard krijgen alle topsporters toegang tot de sportfaciliteiten van X. Daarnaast wordt op individueel niveau bekeken of de topsporter in aanmerking komt voor financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling Profileringsfonds en sponsoring.

Onze topsporters

Dit academisch jaar hebben 85 studenten een TU Delft-topsportstatus. Onder de topsporters zitten naast vele talenten ook Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenen en Olympische deelnemers. Onze topsporters vertegenwoordigen samen een breed scala aan sporten. Delft staat bekend om haar professionele roeiers, daarnaast wordt ook topsport beoefend in onder andere hockey, judo, voetbal, autosport en zeilen.

Topsportcoördinator

Voor advies en begeleiding kunnen topsporters terecht bij topsportcoördinator Olga Peters. Zij denkt mee hoe de combinatie van studie en sport goed op elkaar afgestemd kan worden. Olga is het vaste aanspreekpunt voor de topsporters en is onder andere verantwoordelijk voor het aanvragen en toekennen van TUD-topsportstatus en bijbehorende faciliteiten. Zij verzorgt tevens de intake, stelt de onderwijsplanning op, organiseert bijeenkomsten en lezingen, voert tussentijdse gesprekken; alles in nauwe samenwerking met de studieadviseurs van de faculteiten.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over bijvoorbeeld de topsportregelingen, dan kun je contact opnemen met Olga Peters via elitesports-x@tudelft.nl.

Olga Peters

TU Delft - topsportstatus aanvragen

Je kunt in aanmerking komen voor de TU Delft-topsportstatus als je beschikt over een NOC*NSF-status of een Den Haag Topsport-registratie. Hieronder vind je het stappenplan:

  1. Vul het topsportformulier in;
  2. Dien het in bij Olga Peters via elitesports-x@tudelft.nl of geef het af bij de hosts in de entreehal van X, t.a.v. Olga Peters;
  3. Zij stelt vast of je wel of niet binnen de TU Delft-topsportregeling valt.
/* */