De Amerikaan John Kabat Zinn ontwikkelde een effectieve methode om stress te reduceren die hij  mindfulness noemde. Hij baseerde deze methode op de praktijken van zen, yoga en boeddhistische meditatietechnieken. Mindfulness betekent het schenken van aandacht, op een niet-(ver)oordelende manier, gericht op het hier en nu.

De lessen mindfulness behelsen korte sessies van maximaal 30 minuten. De sessies bestaan uit meditatie- en aandachtsoefeningen. Je leert om in het hier en nu aanwezig te zijn, om momenten van rust en stilte in je leven te creëren, meer uit je hoofd en in je lichaam te komen, stress en onrust te verminderen en een open, milde houding te bevorderen.

Rooster & inschrijven

Docent

Dick van Wijngaarden

Dick is opgeleid als sportleraar aan het CIOS Overveen. Hier volgde hij ook een judoleraren opleiding en specialiseerde hij zich in Budo (Japanse Vechtsport). Hij beheerst karate in de derde Dan (graad), jiu jitsu in de eerste Dan en judo in de tweede Dan. Daarnaast heeft Dick een opleiding tot mindfulness docent gevolgd. Dick is werkzaam als Budo trainer, 55+ trainer, circuittrainer en geeft mindfulness lessen bij X.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Ticketuur
 
Elke les duurt  30 minuten
 
Voor deze groepsles is geen speciale kleding vereist, je kunt meedoen in je dagelijkse kleding.