De salon is een moderne herleving van het fenomeen dat in het Frankrijk van de zeventiende en achttiende eeuw zijn hoogtijdagen vierde. Tijdens deze culturele bijeenkomsten kwamen schrijvers, dichters, filosofen en kunstenaars bij elkaar om literatuur, poëzie, filosofie en soms andere (beeldende) kunsten en politiek te bespreken. Een avond die draaide om ‘aut delectare aut prodesse’: om de aanwezigen te vermaken en bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling. 

De Salon vindt plaats in Freetown. In de Living Room kun je deelnemen aan het tafelgesprek dat wordt geleid door de gastvrouw of –heer. Iedere week staat er een ander thema centraal, zoals kunst, cultuur, politiek, maatschappij, muziek, wetenschap en psychologie.   Ook schuift met regelmaat een gastspreker aan, die een inspirerende avond verzorgt en het gesprek met je aangaat. Naast interactie draait de salon om participatie.

Wil jij zelf een voordracht doen? Dan kan dat! Bestijg het poëtenkrukje en lees een gedeelte voor uit jouw favoriete boek, breng jouw favoriete nummer ten gehore of krijg de lachers op je hand met een stukje stand-up comedy. De ruimte naast de Living Room is 404, die in het teken staat van muziek. Hier vind je een bandopstelling waar je gebruik van kunt maken. Jam met andere muzikanten of laat de nieuwste cover van je band horen!

Contact
Wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs van de Salon? Word dan lid van de Facebook-community Heb je een goed idee voor de salon? Of wil je optreden met jouw band? Stuur ons dan een berichtje via de Facebook-community.

Prijzen

Student
TU Delft-medewerker
Overig
€ 0,-
€ 0,-
€ 0,-
Je hebt geen X-abonnement nodig om deel te nemen aan deze vrije beoefening.

Praktische informatie

Alle niveaus
Max. 70
Living Room in Freetown
Donderdag van 19:30 tot 00:30
Vrij inloop, inschrijven is niet nodig
Max. 70 deelnemers