Schaatsen is een typisch Nederlandse wintersport. Binnen het schaatsen zijn er verschillende disciplines, waaronder het langebaanschaatsen. Langebaanschaatsen wordt beoefent op een ovale ijsbaan van 400 meter, waarop diverse afstanden verreden worden door een of meerdere rondjes af te leggen. Bij het langebaanschaatsen gaat het om de combinatie van snelheid, balans en techniek, wat het een uitdagende sport maakt voor alle niveaus. 

Schaatsvereniging ELS (Effe Lekker Schaatsen) verzorgt in samenwerking met X de langebaanschaatstrainingen. Deze trainingen zijn alleen te volgen via deze vereniging. Er worden trainingen gegeven voor alle niveaus van beginners tot ver gevorderden.

Voor de training verzamel je bij het Politiebureau tegenover de Jacoba van Beijerenlaan in Delft om vervolgens samen (op je normale fiets) naar de ijsbaan in Den Haag te fietsen. Eenmaal aangekomen zijn de spieren warm en gaan de schaatsen aan.

Tijdens de trainingen begin je met een aantal balansoefeningen, waarna er verschillende oefeningen worden gedaan waarbij de nadruk steeds op een ander deel van de schaatstechniek ligt. Ook wordt er rekening gehouden met voorbereidingen voor wedstrijden of toernooien.

Vereniging

ELS

Prijs

Om deel te nemen aan de schaatstraining heb je een geldige sportkaart en lidmaatschap van de vereniging nodig.Informeer bij de specifieke vereniging naar de prijzen van het lidmaatschap.

Abonnementenoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Neem je eigen schaatsen mee en draag warme kleding waar je goed in kunt bewegen. Vergeet ook je handschoenen niet.