ACTlab

Het ACTlab staat voor Arts, Crafts en Technology lab. Hier kun je experimenteren, ontwerpen en je designs ook omzetten in iets tastbaars. Het lab brengt mensen uit verschillende disciplines bij elkaar, zoals ambachtslieden, kunstenaars, designers en wetenschappers. Je werkt vanuit je eigen passie, interesse en kracht. Dit zorgt niet alleen voor leerzame momenten maar ook voor verrassende resultaten.

In het ACTlab krijg je de kans om te werken met allerlei vernieuwende technologieën, die iedere periode weer aangepast worden aan een centraal thema. Ook de inhoud van de cursussen en projecten waaraan je deel kunt nemen, worden hierop aangepast. Iedere week worden er communityavonden georganiseerd, waar ontmoeten centraal staat. Wie weet ontmoet je wel iemand met wie je eigen ontwerpen gaat uitwerken in het Open Lab? Meer weten? Bezoek de pagina’s van ons ACTlab-aanbod!

Thema

Iedere periode staat er een ander thema centraal in het lab, waarop programma en faciliteiten worden aangepast. Dit jaar is het thema ‘Extend your reality’, waar je met VR, AR en XR de realiteit gaat verkennen, verbreden en verdiepen. Tijdens elk thema wordt een ‘artist in residence’ aangetrokken: een maker, designer of kunstenaar die op het snijvlak van arts, crafts en technology werkt. Hij of zij werkt met studenten aan een ontwerp binnen de interactieve kunst en future media.

Hardware

Een greep uit de ACTlab-hardware:
- The Beast V2: industriële 3D-printer
- Ultimaker 2Go: 3D-printer
- Glowforge: nieuwste tafelmodel lasersnijder
- HTC Vive Pro VR-set
- ‘New Alienware Aurora’ VR-computers
- Canon 2000 met Nodal Ninja Ultimate R1
- Green Screen

Software

In het ACTlab vind je onder meer de volgende software:
- Adobe Creative Cloud
- Unity en Unreal
- Nieuwste release 360⁰ tour-ontwerpsoftware
- CADware
- Audacity