De cursus Interactive Game Design is onderdeel van het ACTlab-programma. Het ACTlab staat voor Arts, Crafts en Technology lab. Hier kun je experimenteren, ontwerpen en je designs omzetten in iets tastbaars. Het lab brengt mensen uit verschillende disciplines bij elkaar, zoals ambachtslieden, kunstenaars, designers en wetenschappers. Je kunt niet alleen deelnemen aan deze cursus, ook kun je deelnemen aan het project Watchtower, communityavonden bezoeken of zelfstandig aan de slag gaan.

Tijdens de cursus Interactive Game Design leer je alle aspecten kennen die komen kijken bij het ontwikkelen van een 3D-game in Unity. Je krijgt uitleg hoe 3D-modellen zijn opgebouwd en hoe ze levensecht kunnen lijken met behulp van textures en materials. In korte tijd leer je hoe je zelf 3D-assets kunt ontwerpen en hoe je dus een 3D-omgeving in Unity creëert als setting voor jouw game. Vervolgens ga je aan de slag met het animeren van de 3D-modellen en importeer je ze in je eigen Unity-project. Met behulp van simpele code (C# scripts), leer je bovendien hoe je je game interactief maakt, waarmee je project tot leven kan laten komen.

Rooster & inschrijven

Docent

Jango Hemmes

Jango heeft Interactive Animation gestudeerd aan het SAE Institute/Qantm College en studeerde Informatica/Game-technologie aan de Universiteit Utrecht. Tegenwoordig is hij Software Developer. Jango is enthousiast over alles wat met computerkunst te maken heeft. Hij vindt de theorie belangrijk, maar beschouwt een les pas als echt waardevol als je er zelf mee aan de slag bent gegaan. 

Prijzen

Student
TU Delft-medewerker
Overig
€ 62
€ 112
€ 124
Je hebt geen X-abonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
Cursus, max. 5 deelnemers
7 lessen

In het ACTlab zijn alle benodigde hard- en software aanwezig. Breng je eigen laptop mee mocht je ook thuis aan het project willen werken.

Software

- Unity
- Autodesk Maya
- Photoshop

Hardware

- PC's zijn beperkt beschikbaar, eigen laptop is gewenst
- Tekentablet (optioneel)