TU Delft weer op plaats 57 in de QS World University Ranking

Nieuws - 14 juni 2021 - Webredactie Communication

TU Delft staat op plaats 57 in de QS World University Ranking 2021-2022, dezelfde plaats als vorig jaar. Met deze positie bevindt TU Delft zich in de top 5% best presterende universiteiten in de QS Ranking. TU Delft is in Nederland ingehaald door de UvA (positie 55) en is daarmee nu nummer 2 in ons land. 

Ook andere Nederlandse universiteiten doen het goed in de ranking. In totaal staan er negen Nederlandse universiteiten bij de eerste 200 van de ranglijst van in totaal 1300 universiteiten. Het Massachusetts Institute of Technology voert de ranglijst al jaren aan, gevolgd door Stanford en Harvard. 

Belangrijkste factor voor het bepalen van de ranglijst is reputatie, de wetenschappelijke reputatie in combinatie met de reputatie onder werkgevers van de afgestudeerden van een instituut maken de helft van de score uit. Waar TU Delft dit jaar punten verloor, was op het aantal studenten per wetenschapper, goed voor tien procent van de score. 

Ranglijsten

De QS-ranking is een van de toonaangevende ranglijsten van universiteiten in de wereld. Elk van die lijsten wordt net weer anders samengesteld.  Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Meer informatie