Hoogleraar Nitesh Bharosa benoemd als kroonlid voor de SER

Nieuws - 02 april 2024 - Webredactie

De ministerraad heeft hoogleraar Nitesh Bharosa van de TU Delft benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Bharosa gaat de regering adviseren, met name op het thema digitalisering. De benoeming geldt voor de periode van 1 april 2024 t/m 31 maart 2026.

Nitesh Bharosa is hoogleraar GovTech & Innovatie en Academisch Directeur bij Digicampus. Zijn onderzoek is gericht op de publiek-private co-creatie van digitale oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Bharosa is een van de voorlopers in GovTech, een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is, en beschikt over een uitgebreid netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Gedurende zijn periode als kroonlid zet Bharosa zich in om gemakkelijke en veilige digitale oplossingen te realiseren voor burgers en professionals in de publieke sector. Hiervoor is een opgave gerichte werkverdeling tussen markt, overheid en civiele instanties nodig op digitalisering.

Over de SER en haar kroonleden

De Sociaal-Economische Raad is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaaleconomische vraagstukken. De kroonleden in de SER zijn onafhankelijke deskundigen met expertise op verschillende sociaal-economische gebieden. De kroonleden worden op voordracht van het kabinet door de koning benoemd. Hun taak is het inbrengen van kennis en het behartigen van het algemeen belang. Daarnaast worden fungeren zij als bruggenbouwers tussen werkgevers- en werknemersleden. Naast de kroonleden is de SER samengesteld uit vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties.