Online proefstuderen

Proefstuderen Technische Natuurkunde

Wil je weten hoe het is om Technische natuurkunde te studeren? Ervaar het zelf en meld je dan nu aan voor Online proefstuderen.

Testimonial

Nena Batenburg
"[..] Technische Natuurkunde is heel toepassingsgericht. Het is een studie waar veel verschillende aspecten van de natuurkunde worden behandeld."

Blijf op de hoogte

Volg ons ook op social media

 

Een dag uit het leven...

Wil je weten hoe een dag van een student Technische Natuurkunde eruit ziet? Bekijk dan het filmpje van Cleo! Zij geeft een kijkje in haar studentenleven aan de universiteit.

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Wil je weten waarom staal zoveel sterker is dan gietijzer? Of hoe je met supergeleiding treinen kunt laten zweven? Ben je benieuwd of de kwantumcomputer mogelijk wordt? Als je écht wilt weten hoe de wereld in elkaar zit: bij Technische Natuurkunde aan de TU Delft leer je antwoorden te zoeken op deze vragen.

Je duikt in de techniek - mechanica, elektromagnetisme, golven en kwantummechanica - en in de toepassing ervan: stromingsleer, elektronica, systemen, signalen. Je duikt in de
techniek en krijgt dus veel wiskunde en natuurkunde: van fundamenteel (mechanica, elektromagnetisme, golven en kwantummechanica) tot en met toegepast (stromingsleer, elektronica, systemen en signalen). ‘Technische’ staat in tegenstelling tot gewone natuurkunde voor toepassing. Natuurlijk, je leert natuurkundige verschijnselen ontdekken en begrijpen. Vaak is dat behoorlijk abstract, maar het gaat erom dat je de kennis leert toepassen in dagelijkse en minder dagelijkse dingen. Lees meer over het vakgebied Technische Natuurkunde.

Opleiding

Je volgt eerst een breed bachelorprogramma van 3 jaar. De opleiding is een mix van colleges, practica, projecten in kleine groepen en zelfstudie. In het eerste jaar leg je een brede basis in de natuurwetenschappen en technologie. Daarna zijn er geleidelijk aan minder wiskundevakken, en meer (technische) natuurkundevakken.

Naast het reguliere programma kun je ook minors (groepen van keuzevakken) volgen. Je sluit de bacheloropleiding af met een project dat 3 maanden duurt.

Na je bachelor kun je doorstromen naar aansluitende masteropleidingen, die 2 jaar duren.

Carrière

De opleiding staat zeer goed aangeschreven, dus je gaat na je opleiding een goede toekomst tegemoet. In de natuurkunde of andere vakgebieden.

Je kunt gaan werken op veel plaatsen in de maatschappij: industrie, overheid, IT-wereld, onderwijs, bij banken en organisatiebureaus en in de medische wereld.

Praktische Informatie

Naam auteur: Communication TNW
© 2017 TU Delft

Metamenu