BSc Molecular Science & Technology

Chemie is overal om je heen: van je kleding, cosmetica en voeding tot je smartphone, geneesmiddelen en zonnecellen. Het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel. Dat moet ook wel, want de wereldbevolking blijft groeien en grondstoffen worden schaars. Een schone en gezonde wereld: dat is waar chemici en chemisch technologen aan werken. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe technologieën op het gebied van energie, water en gezondheid. De basis van al hun onderzoek is kennis over hoe moleculen met elkaar reageren en hoe we hun structuur en eigenschappen kunnen beïnvloeden.

Molecular Science & Technology, een gezamenlijke chemieopleiding van de Universiteit Leiden en de TU Delft, bereidt je voor op een carrière in dit spannende werkveld. Je combineert het beste van twee universiteiten en werkt mee aan de uitdagingen van de toekomst.

Voor meer informatie over Universiteit Leiden kijk op deze pagina.

Omdat we je graag willen helpen bij het maken van een bewuste studiekeuze, bieden we je een aantal (online) voorlichtingsactiviteiten aan.

Bekijk ze hier!

Diploma: BSc Molecular Science & Technology

Voertaal: Nederlands

Start: September

Faculteit: Joint Degree: TU Delft (Faculteit Technische Natuurwetenschappen) & Universiteit Leiden (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen)

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Vorm: Voltijds - op de campus