BSc Technische Natuurkunde

Wil je weten hoe protonen kunnen worden gebruikt om mensen te genezen? Of hoe je met nanotechnologie veel betere zonnecellen kunt maken? Bij Technische Natuurkunde aan de TU Delft vind je antwoorden op dit soort vragen.

‘Technische Natuurkunde’ is niet alleen gericht op een goed begrip van de fundamentele natuurkunde, maar ook op het toepassen in dagelijkse en minder dagelijkse dingen. Je duikt bij TN in de techniek vanuit een solide basis in de wis- en natuurkunde: van fundamenteel (mechanica, elektromagnetisme, kwantummechanica) tot toegepast (stromingsleer, elektronica, signalen). 

De bacheloropleiding is breed opgezet zodat je kennis maakt met uiteenlopende aspecten van zowel de klassieke, de moderne als de toegepaste natuurkunde, het natuurkundig ontwerpen en de wiskunde. De opleiding is een mix van hoorcolleges, werkcolleges, practica, projecten in kleine groepen en begeleide zelfstudie.

In het kort

Voertaal: Nederlands

Numerus fixus: nee

Verplichte studiekeuzecheck: ja

Start: september

Vereiste vakken: Natuurkunde / Wiskunde B

Vorm: voltijds (on campus)

Belangrijke data

Aanmelddatum met vwo-diploma: 1 mei

Meeloopdag: oktober t/m mei

Open Dag: 15 maart 2024

Aanmelddatum met internationale vooropleiding: 1 april

Dubbele bachelor

Zoek je een extra uitdaging en wil je je niet alleen verdiepen in de natuurkunde maar ook in de wiskunde om je kennis breder te ontwikkelen? Kies dan voor de dubbele bachelor Technische Wiskunde & Technische Natuurkunde van de TU Delft, waarmee je twee diploma's haalt! Een dubbele bacheloropleiding is een combinatie van vakgebieden die elkaar goed aanvullen. Als je interesse hebt in de grensvlakken tussen vakgebieden die jou fascineren, is een dubbele bachelor iets voor jou.

Ervaringen van studenten

Hoe ben je tot je studiekeuze gekomen?

Mijn grootste interesse lag altijd al bij natuurkunde, wiskunde en biologie. De onderwerpen van de studie spraken mij heel erg aan. Bovendien houd ik wel van een uitdaging: hard studeren en veel nieuwe dingen leren.

― Meike Eskes, 1e-jaars bachelorstudent

Wat is tot nu toe het leukste vak dat je gevolgd hebt?

Het leukste vak van de bachelor vind ik Fysische Transportverschijnselen. Dit is typisch een vak dat je alleen bij Technische Natuurkunde vindt en het gaat over stroming in buizen en rondom voorwerpen.

― Linda Dierikx, 3e-jaars bachelorstudent

Welke minor heb je gedaan en waar?

Ik volgde de zelf samengestelde (vrije) minor "Applied modelling and Machine Learning" aan The University of British Columbia in Vancouver. Een onvergetelijk avontuur!

― Zeno Hamers, 3e-jaars bachelorstudent

Wanneer wist je dat je Natuurkunde en Wiskunde docent wilde worden?

Ik denk dat mijn liefde voor onderwijs eigenlijk al voor de minor ontstond. Ik merkte dat ik plezier had in lesgeven, als ik bijles gaf aan leerlingen en ze het gevoel gaf dat ze iets waard waren.

― Daan Achterbergh, alumnus

Anderen bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student Technische Natuurkunde.