De TU Delft Campus ontvangt een subsidie ​​van circa € 900.000,- voor de ontwikkeling van de campus als onderdeel van het Kansen voor West Programma. Hiermee kan de campus de bestaande potentie van het bloeiende Delftse innovatie-ecosysteem als regionaal knooppunt en versneller van innovatie en ondernemerschap versterken. De TU Delft zal het project meefinancieren, waardoor het totale financieringsbedrag de komende vier jaar op € 1,8 miljoen komt.

TU Delft Campus is een toonaangevende locatie binnen Nederland voor innovatie, die onderzoek en technologische ontwikkelingen versneld en de grote uitdagingen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, worden aanpakt. Deze uitdagingen kunnen niet alleen door overheden, start-ups, MKB-bedrijven of onderzoeksinstellingen worden opgelost. Door samen te werken binnen het Delftse innovatie-ecosysteem kan geavanceerde en baanbrekende technologie worden ontwikkeld doordat alle betrokken publieke en private partijen nauw samenwerken.

Kruisbestuiving van kennis op TU Delft Campus

Het project zal zich richten op het verbeteren van het sterke bestaande fundament in Delft en het bevorderen van de organisatorische ontwikkeling van de TU Delft Campus. Campussen blinken vaak uit in kruisbestuiving van kennis, ideeën en informatie. De subsidies van Kansen voor West zijn bedoeld om de innovatie op en rond de TU Delft Campus te versnellen en de samenwerking met het lokale MKB te verbeteren.

Lees meer over de subsidie ​​in deze publicatie van de Economic Board Zuid-Holland.

Lees ook:

Delft bovenaan lijst van Entrepreneurial Ecosystem Index 2023

Investeren in kennis rendeert (2022)