BSc Industrieel Ontwerpen

Industrieel ontwerpers geven vorm aan onze wereld. Hun productontwerpen en innovaties stimuleren de maatschappelijke vooruitgang. Denk aan games die mensen met dementie helpen, volledig circulaire fietsen of gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in India. Bij Industrieel Ontwerpen leer je diverse designmethodes, kennis over uiteenlopende onderwerpen en ben je vanaf dag één ook echt aan het ontwerpen.

Onze bacheloropleiding is gericht op drie pijlers: de mens, organisaties en techniek. In de vakken krijg je de kennis hiervoor aangereikt. Daarnaast volg je vakken die jou leren over het vakgebied ontwerpen en de razendsnelle veranderingen in de wereld waarmee je als ontwerper te maken krijgt. 

In de ontwerpprojecten werk je alleen of in groepjes aan de opdrachten. Op die manier oefen je direct de praktijk van ontwerpen. Ook leer je (digitale) vaardigheden en designmethodes die je helpen om de producten, diensten en systemen van de toekomst te kunnen ontwerpen. Zo leer je analyseren, (digitaal)visualiseren, vormgeven en innoveren. Kortom, wij leiden je op zodat jij klaar bent voor ‚ÄėDesign for our future‚Äô.

In het kort

Voertaal: Nederlands

Numerus Fixus: nee

Start: september

Vereiste vakken: Natuurkunde / Wiskunde B

Vorm: Voltijd, on campus

Belangrijke data

Open dagen:15 maart 2024

Meeloopdagen: iedere week

Ervaringen van studenten

Wat ik het leukste vond aan mijn eerste jaar op IO was het kennismaken met nieuwe skills, van graphic design tot 3D modelleren! Het is super tof om je idee√ęn visueel tot leven te laten komen.

‚Äē Koray Kramer, 2e-jaarsstudent

Anderen bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student Industrieel Ontwerpen.