BSc Technische Wiskunde

Wondgenezing versnellen, filedruk verminderen en de financiĂ«le crisis begrijpen: wiskundige modellen spelen een grote rol in fysische, technische en maatschappelijke verschijnselen. Technische Wiskunde leert je om niet zomaar iets aan te nemen. 

Je probeert door systematisch onderzoek regels af te leiden waarvan je zeker weet dat ze in diverse omstandigheden altijd geldig zijn. Via modellen boots je de werkelijkheid na en ontrafel je ingewikkelde problemen om uiteindelijk de juiste invalshoek voor de oplossing te vinden.

 

In het kort

Taaleis: Nederlands    

Numerus fixus: nee, verplichte SKC

Start: september

Vereiste vakken: Wiskunde B

Vorm: voltijd - op campus

Belangrijke data

Meeloopdag: doorlopend

Open dag:
15 maart 2024

Dubbele bachelor

Zoek je een extra uitdaging en wil je je niet alleen verdiepen in de natuurkunde maar ook in de wiskunde om je kennis breder te ontwikkelen? Kies dan voor de dubbele bachelor Technische Wiskunde & Technische Natuurkunde van de TU Delft, waarmee je twee diploma's haalt! Een dubbele bacheloropleiding is een combinatie van vakgebieden die elkaar goed aanvullen. Als je interesse hebt in de grensvlakken tussen vakgebieden die jou fascineren, is een dubbele bachelor iets voor jou.

Meer over dubbele bachelor

Anderen bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student Technische Wiskunde.